Economia

Gas Natural invertirà 7,6 milions a la demarcació

El gros de la inversió es destinarà a construir 50,4 quilòmetres de xarxa de distribució

Gas Natural arriba a 73 municipis gironins

Gas Natural invertirà aquest any 7,6 milions d'euros a les comarques gironines. El gros de la inversió, 7,4 milions, es destinarà a l'ampliació de la xarxa de distribució, i la resta, a la renovació i ampliació de prop de 0,2 quilòmetres de la xarxa actual.

Gas Natural arriba actualment a 73 municipis de les comarques gironines, entre els quals hi ha set capitals de comarca. El delegat de la companyia a Girona, Joan Arimany, va explicar ahir que enguany Gas Natural preveu incorporar un total de 4.126 nous punts de subministrament arreu de la demarcació, cosa que n'eleva el global a 160.339.

D'entrada, es posen nous comptadors en els edificis on, tot i arribar-hi la xarxa, hi ha pisos que no tenen gas natural. A més, també es connecten nous blocs d'habitatges i, finalment, Gas Natural es va estenen “com una taca d'oli en barris perifèrics i urbanitzacions”, segons va explicar ahir en roda de premsa el delegat de la companyia a les comarques gironines. Això és el que permetrà, per exemple, que al llarg d'aquest any 2012 Gas Natural faci arribar aquesta energia a la urbanització King Park de Sils.

Pel que fa al global de tot Catalunya, Gas Natural Fenosa, a través de Gas Natural Distribució, invertirà aquest any un total de 89,3 milions d'euros i preveu incorporar 43.188 nous punts de subministrament. D'aquests nous punts de subministrament, el grup més gran, 30.762, correspondran a la demarcació de Barcelona; la resta seran per a la demarcació de Lleida (3.500) i la de Tarragona (4.900), i els 4.126 restants per a la de Girona.

La companyia preveu construir 295,7 nous quilòmetres de xarxa de distribució al llarg del 2012.

8,7 milions l'any passat

Dels 73 municipis amb subministrament de Gas Natural a les comarques gironines, 18 són a la comarca del Gironès, 13 a la de la Selva, 19 al Baix Empordà, 10 a la Garrotxa, 7 a Pla de l'Estany, 4 al Ripollès, un a la Cerdanya (Puigcerdà) i un a l'Alt Empordà (l'Escala). L'any passat, a la demarcació, la companyia va invertir 8,7 milions d'euros en obres de canalització i estesa de la xarxa, que van permetre fer arribar el gas natural a Parlavà i a la urbanització Cala Canyelles de Lloret de Mar. En total, al llarg del 2011, la companyia va sumar 4.237 nous punts de subministrament arreu del territori gironí i a final d'any hi tenia un total de 2.295 quilòmetres de xarxa.

D'altra banda, a part de les dades referents a l'estesa de gas, Gas Natural Fenosa, també va facilitar les dades de clients i contractes d'electricitat que té a la demarcació de Girona. En concret, té 25.000 clients en el mercat residencial, i més de 5.500 contractes d'electricitat a pimes i administracions.

25.000
clients
i contractes d'electricitat té Gas Natural Fenosa en el mercat residencial de la demarcació.
4.126
punts
de subministrament es preveu incorporar a Girona aquest any.
7,4
milions
d'euros es destinaran a l'ampliació de la xarxa de distribució.
0,2
quilòmetres
de la xarxa de distribució renovarà o ampliarà Gas Natural a la demarcació.
89,3
milions d'euros
invertirà la companyia a Catalunya, i hi incorporarà 43.188 nous punts de subministrament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.