Economia

hisenda

Les barraques de Blanes s'aguanten per un fil per la mala situació econòmica

La retallada, que podria arribar al 90%, pot obligar a prescindir d'aquesta activitat de festa major

El govern local es nega a donar cap explicació

L'Ajuntament i l'Associació Juvenil de Barraques de Blanes estan negociant com organitzar la festa, després de renunciar al camp de futbol del Pins com a seu central i d'una importantíssima retallada del pressupost. “El model s'ha de canviar en vista de la retallada pressupostària i la falta de lloc alternatiu”, va admetre Facu Díaz, membre de l'entitat.

Fonts de l'Ajuntament van confirmar que les barraques tal com s'havien fet fins ara no es repetiran. L'any passat es va acordar amb l'AV Els Pins que seria l'últim que es faria allà. El govern local, però, no ha trobat un lloc alternatiu on poder-hi posar les barraques.

La retallada pressupostària és molt important. La proposta de pressupost del govern preveu 10.000 euros per a les barraques, mentre que l'any passat s'acostava als 100.000, entre aportació pública i patrocinis. “Amb la retallada no es pot garantir la infraestructura per als cinc dies”, va dir Díaz. Per això, es busquen alternatives, perquè, com ressalten els organitzadors, “les barraques no eren només un acte lúdic, també eren una font de finançament per a dotze entitats”.

Ús electoralista

Convergència i Unió dóna suport al govern local en la supressió de les barraques, però no oblida l'actitud del PSC quan l'any passat –en govern de CiU– van intentar canviar de lloc la festa i els socialistes van fer campanya en contra: “Respectem la decisió del PSC, resol la qüestió econòmica i de convivència, però es va fer política deslleial abans de les eleccions i els perjudicats vam ser CiU”, va explicar el regidor Joaquim Torrecillas.

Pel Partit Popular, Salvador Tordera aposta per mantenir les barraques en una altra ubicació i canviant el plantejament de finançament: “Volem barraques; és tan fàcil com buscar solucions: a Figueres, per exemple, qui paga les barraques són els proveïdors”, va assegurar. Per ICV-EUiA, Joan Salmeron va explicar que el futur de les barraques era un dels “dubtes” que li generava la proposta de pressupost presentada pel govern.

LA XIFRA

12
entitats
participaven a les barraques, que servien per finançar les seves activitats durant l'any

Incertesa amb el pressupost

La negociació del pressupost avança a pas lent. Aquesta nit se celebra la comissió informativa d'Hisenda. L'alcalde Marigó va anunciar al principi del procés que avui era la data límit per negociar i que avui ja volia fer pública la proposta definitiva. Les negociacions, però, van començar tard i la setmana passada l'alcalde ja va comunicar que el període de negociació s'allargaria fins al ple de dimecres. Les converses amb els partits, però, no acaben d'avançar. Marigó no va voler ahir confirmar ni desmentir si el pressupost se sotmetrà a votació la setmana vinent com estava previst o si, per contra, optarà per ajornar-ho i convocar un ple extraordinari més endavant. Marigó també es va negar a valorar la reunió que ahir va presidir amb el comitè d'empresa per la retallada en personal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.