Economia

La Fageda treu al mercat melmelades i conserves de productes de l'horta

La cooperativa amb seu a Santa Pau fa trenta anys i ho celebra avui amb diversos actes al matí a l'empresa

Preveu reunir unes 800 persones

La cooperativa La Fageda de Santa Pau continua creixent. Després de l'èxit que han tingut els seus iogurts, les postres làcties i els gelats, l'empresa entra ara en el mercat de les melmelades i conserves amb productes de l'horta. I ho fa en un moment important, ja que aquest any l'empresa compleix trenta anys. La celebració de l'aniversari es fa avui al matí en un acte a la mateixa seu de La Fageda en el qual es preveu que es reuneixin unes 800 persones entre treballadors, amics i seguidors de la marca. Durant l'acte es farà l'enlairament del nou globus de l'empresa Vol de Coloms amb el logotip de La Fageda.

Els nous productes de La Fageda encara no han sortit al carrer. I és que “només fa unes setmanes que l'equip de treball de l'empresa va començar la plantació”. La idea de fer melmelades i conserves va sorgir, segons expliquen des de La Fageda, en veure's obligats a tancar una secció històrica de la cooperativa: la de reforestació forestal. “La vam haver de tancar perquè ja no hi ha demanda”, van explicar des de l'empresa. Per no haver de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) i acomiadar les 25 persones que hi treballen van decidir reconvertir l'espai de l'hivernacle i els camps del seu voltant per plantar-hi fruites i verdures. “Una de les nostres obsessions és afegir sempre un sentit a tot allò que fem. I considerem que aquest nou projecte centrat en el desenvolupament de melmelades i conserves pot ser altament terapèutic per a la nostra gent”, expliquen en el bloc de l'empresa.

La Fageda dóna feina a 162 persones amb certificat de discapacitat i a 124 professionals. Actualment, totes les persones de la comarca de la Garrotxa que presenten una discapacitat intel·lectual o una malaltia mental crònica tenen l'oportunitat de treballar-hi. L'empresa va tancar l'any amb una facturació d'11,5 milions d'euros, un 7% més que l'any anterior.

La Fageda, Societat Cooperativa Catalana Limitada és una entitat privada, sense ànim de lucre. Es tracta d'una cooperativa de treball associat, amb socis consumidors, que actua en l'àmbit de l'iniciativa social i està formada per un total de 221 socis. Disposa de diverses seccions: jardineria i viver, explotació ramadera de vaques de llet i plantes d'elaboració de productes lactis i de gelat. I entre les activitats essencials, La Fageda ofereix cinc tipus de serveis assistencials: el de teràpia ocupacional, de llar residència, de suport a l'autonomia a casa seva, d'integració a la comunitat, i activitat d'oci i temps lliure.

És el tercer fabricant de iogurts de Catalunya

La producció de postres làcties és, amb diferència, l'activitat més important de l'empresa, en termes de facturació. Aquests productes es comercialitzen a través de 1.600 punts de venda, en les principals empreses de distribució i en les institucions hospitalàries. “El iogurt de granja, elaborat amb llet de la pròpia granja, ha aconseguit una bona penetració en el mercat, com a marca de productes catalans de gran qualitat”, expliquen. De fet, La Fageda s'ha convertit en el tercer fabricant de iogurts de Catalunya. La producció actual se situa en prop de 3,5 milions d'unitats de iogurts al mes en 18 referències.

La planta d'elaboració de gelats, que es va posar en marxa el 2009 a partir de la compra d'unes instal·lacions a Badalona, ha permès el manteniment de vuit llocs de treball per a persones amb discapacitat i dos professionals. En dos anys s'han venut prop de 80.000 quilos de gelat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.