Economia

Mario Monti: “Espanya està donant motius de gran preocupació a Europa”

El primer ministre italià creu que la situació econòmica espanyola pot causar “un efecte contagi” a tot el continent

Considera que es tracta d'una situació “molt desagradable” que podria fer retrocedir Itàlia “diversos mesos”

El primer ministre italià, Mario Monti, ha assegurat que Espanya “està donant motius de gran preocupació a Europa”, ja que la seva situació econòmica podria provocar “un efecte contagi que podria estendre's per tot el continent”.

Monti ha argumentat que Espanya “ha fet una reforma laboral incontestable, molt incisiva, però no ha dedicat la mateixa atenció als comptes públics”. A més, el primer ministre italià ha asseverat que es tracta d'una situació “molt desagradable” que podria fer retrocedir Itàlia “diversos mesos”.

Monti, de 69 anys, ha participat aquest dissabte en un fòrum organitzat a Cernobbio (nord) per la Confederació General de Comerç italiana (Confcommercio), centrat en el projecte de llei de reforma laboral aprovat divendres al consell de ministres. En la seva intervenció, el primer ministre italià també ha avançat que no pot prometre un creixement el 2012, però sí menys recessió, tot i que per a això necessitarà el suport de tota la classe política italiana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.