Economia

Perpinyà-Mediterrània present a Alimentària de Barcelona

La Mancomunitat Perpinyà-Mediterrània, amb trenta-sis municipis, ha portat els vins del seu territori a la Fira agroalimentària internacional de la Catalunya autònoma

Del 26 al 29 de març l'Aglomeració Perpinyà-Mediterrània ha presentat, en el seu estand a Alimentària de Barcelona, els vins de set cellers i domaines del seu territori. D'aquesta manera vol assegurar “la promoció internacional dels nostres vins, ja que Alimentària ha esdevingut un referent mundial en el sector alimentari”.

Un miler de vinyaters de Catalunya Nord han estat concernits per aquesta iniciativa, ja que entre els cellers (les caves) representats hi havia els tres més importants de la plana del Rosselló. Paul Schramm, vicepresident de l'Aglomeració encarregat de la viticultura explica que “hem aprofitat d'aquesta formidable vitrina per a fer descobrir el nostre savoir-faire vinyater”.

Agrosud i oenoturisme

La mancomunitat de municipis (l'Agglo) de la plana rossellonesa ha promocionat, igualment, l'espai Agrosud “le village du gout catalan”, una zona d'activitats econòmiques dedicada “al gust” on hi ha empreses dedicades al sector de l'alimentació.

Es va promoure també el concepte de turisme rural i gastronòmic “Vignoble et découverte”, que a Catalunya Nord reuneix “cellers, restaurants, cases rurals i monuments dels patrimoni”.

El president de Perpinyà-Mediterrània, Jean-Paul Alduy, explica que “la nostra presència a Alimentària de Barcelona només fa que confirmar la nostra voluntat de fer conèixer, més enllà de les fronteres, la nostra realitat cultural tal i com ho fem amb l'escena transfronterera del Teatre de l'Arxipèlag”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.