Economia

El turisme estranger creix a la costa per Setmana Santa

El sector turístic preveu que l'efecte de Ryanair farà augmentar l'ocupació però amb reserves d'última hora

La crisi severa farà davallar el nombre de pernoctacions de turisme català i del de l'Estat espanyol

Les pistes d'esquí resten obertes i esperen tenir-hi bona afluència

L'ocupació mitjana per a aquests dies de Setmana Santa no és gaire diferent de la dels últims anys, tot i que en zones del centre de la Costa Brava i a la marítima “es preveu que sigui entre un 2% i un 5% superior a l'any passat”. És a dir, esperen assolir ocupacions mitjanes del 75% a la Costa Brava i a la Cerdanya. En el que sí que preveuen canvis és que enguany s'esperen més turistes estrangers, entre altres coses per l'efecte de Ryanair, però que seran visites amb reserves d'última hora i, en canvi, al sector esperen que hi haurà menys turisme estatal per la crisi, ja que farà que molta gent no faci vacances de Setmana Santa.

La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines ha elaborat una previsió a escala gironina. Segons les dades recollides entre les 1.500 empreses associades, es preveu que la màxima ocupació sigui a les zones costaneres de la comarca de la Selva, amb un proporció de fins al 85%, una dada que pot baixar una mica a la zona central del litoral que, si no hi ha canvis a última hora, podrien ser del 75% al 80%. A l'Alt Empordà hi esperen tenir una ocupació del 55 al 60%.

A les zones d'interior, segons la Federació d'Hostaleria, es preveu que l'ocupació sigui més baixa. La mitjana de pernoctacions serà del 50% a la Selva Interior, del 60% al Ripollès i la Garrotxa, i entre el 70 i 75% a la Cerdanya, ja que les últimes nevades han fet que les pistes d'esquí que encara restin obertes en bon estat i que esperin una bona afluència d'esquiadors, “que aquests dies finalitzaran la temporada d'esquí, que en general no ha estat gaire bona perquè aquest hivern no ha estat fred”.

A la ciutat de Girona també esperen omplir 3 de cada 4 habitacions durant el cap de setmana. El gerent de l'Associació d'Hostaleria Girona-Radial, Jesús Pastor, va assegurar ahir a l'Agència Catalana de Notícies que “l'efecte de Ryanair” els fa ser optimistes però que encara depenen de les reserves d'última hora. Les reserves que tenen fins ara situen l'ocupació entre setmana entorn del 55%, i el cap de setmana l'esperen pujar fins al 75% per l'arribada de turistes de l'Estat espanyol i francès. Aquestes dades situarien l'ocupació deu punts per sobre en relació amb la Setmana Santa passada. El temps acabarà de decidir si el nombre de reserves augmenta.

Estadísticament, preveuen que la mitjana de pernoctacions sigui entre 3 i 4 nits per persona i que el dia que hi haurà més entrades i, per tant, més ocupació serà el dijous dia 5 d'abril.

Baixa l'ocupació en els apartaments

El perfil del turista són parelles de mitjana edat, seguidament, de famílies amb nens, grups d'amics i equips de nens o adolescents que participen en tornejos com el MIC de futbol, i altres grups que practicaran esports d'aventura. Un 43% dels turistes seran catalans, un 20%, de l'Estat i espanyol i un 15%, francesos. La resta es repartiran entre alemanys, britànics, belgues i suïssos.

Els turistes omplien ahr les terrasses dels bars

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.