Economia

L'Argentina avisa Repsol que no pagarà els 8.000 milions

El govern de Cristina Fernández de Kirchner anuncia que revisarà els valors “veritables” de la petroliera

Reclamarà a la companyia compensacions “per danys ambientals”

L'Argentina no pagarà els 8.000 milions d'euros que Repsol li demana per l'expropiació del 51% d'YPF. Ho ha anunciat aquest dimarts a la nit el viceministre d'economia argentí, Axel Kicilliof. “No pagarem el que ells diuen”, ha manifestat Kicilliof al Senat, i ha anunciat que serà un tribunal argentí qui faci la taxació de la filial de Repsol.

A més, el govern argentí, a través del ministre de Planificació, Julio de Vido, ha avisat que la petroliera “haurà de pagar” per suposar “danys ambientals” al país perquè, segons ha dit, “el medi ambient no es rifa i té preu”.

El viceministre econòmic ha assegurat que es “revisaran les xifres sobre el valor veritable de la companyia” així com els números “que parlaven del valor de la companyia, de manera imprudent”. A parer del viceministre, ningú pot dir a Repsol “que se li treu una cosa que era seva”.

Kicilliof ha acusat Repsol de retenir combustible per mantenir-ne els preus alts i “pretendre que el preu del petroli a l'Argentina estigués al mateix nivell que a l'internacional”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.