Economia

Els Mossos detenen una sindicalista de la CGT pels incidents davant la Borsa el 29-M

Acusen la secretària d'organització d'haver participat en l'incendi que va tenir lloc davant l'edifici i de provocar destrosses al mateix

Li imputen delictes de desordres públics, incendi i coaccions

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al matí la secretària d'Organització de la Federació local de sindicats de la Confederació General de Treballadors (CGT)de Barcelona. La policia catalana relaciona la dirigent sindical amb la protesta que va tenir lloc davant la Borsa el passat 29-M, dia de la vaga general.

La detinguda és Laura G.R., de 46 anys amb domicili a Barcelona i se l'acusa d'haver participat en un incendi que va tenir lloc davant la seu de la llotja barcelonina i en destrosses a l'edifici.

En concret, els Mossos li imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i el delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. Anteriorment, la policia catalana ja l'havia denunciat en diverses ocasions per faltes contra les persones, coaccions, danys contra el patrimoni i ocupació d'immobles.

Segons la investigació, la detinguda no hauria participat sola i hauria comptat amb la col·laboració d'altres persones. Laura G.R. passarà aquest dijous a disposició judicial.

El sindicat CGT va admetre pocs dies després del 29-M que el seu piquet informatiu del matí havia encès una foguera davant la Borsa de Barcelona, tot i que va assegurar que s'havia tractat d'una acció “simbòlica”. En canvi, es va desvincular dels incidents posteriors al carrer Balmes, on es van cremar diversos contenidors.

A la una del migdia, estava previst que comencés una protesta en solidaritat amb la sindicalista davant la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.