Economia

L'atur baixa en 2.526 persones a l'abril a Catalunya

És el segon mes consecutiu que el territori català registre una caiguda dels desocupat i se situa en 635.721 aturats

En el conjunt de l'Estat espanyol, les llistes també disminueixen, en aquest cas de 6.632 persones

El nombre d'aturats registrat a l'abril ha disminuït en 2.526 persones cosa que deixa la xifra total de desocupats en 635.721 persones, segons ha informat aquest divendres el ministeri d'Ocupació. Tot i que la disminució ha estat molt lleugera, del -0,4%, la reducció es produeix per segon mes consecutiu.

En el conjunt de l'Estat espanyol, l'atur també ha registrat una caiguda de 6.632 persones (el 0,14%), després de vuit mesos consecutius de pujades. D'aquesta manera, la xifra total de desocupat s'ha situat en 4.744.235.

A Catalunya, les demarcacions de Tarragona i especialment Girona són les que han ajudat a impulsar a la baixa l'atur. En concret Girona ha disminuït el nombre d'aturats en 1.920 persones, i Tarragona en 1.165. A Lleida l'atur ha augmentat en 293 persones i Barcelona també ha registrat un petit repunt de 266 persones.

La justificació de què l'atur disminueixi per segon mes consecutiu a Catalunya es pot trobar en el comportament actiu del sector serveis, on el nombre d'aturats ha disminuït de 2.806 persones en relació amb el mes anterior.

Les demarcacions de Girona i Tarragona, amb una presència important del turisme, és on el sector serveis han ajudat més a la disminució de l'atur i han estat comarques fonamentals per tancar el mes amb una caiguda del nombre de persones a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aprimament del sector industrial

En sentit negatiu, cal destacar l'aprimament del sector industrial que ha provocat un progressiu increment de l'atur en aquest sector, molt tocat per la presentació d'expedients d'extinció (ERO) durant els primer mesos d'aquest any, especialment després de l'entrada en vigor de la reforma laboral.

Ja en les dades de l'Enquesta de la Població Activa publicades el divendres passat es podia observar que el nombre de persones ocupades en el sector industrial anava a la baixa. Les dades de l'EPA, corresponent al primer trimestre d'aquest any registraven el nombre d'empleats industrials més baix, poc menys de 550.000 persones, de totes les sèries històriques que es comptabilitzen des del primer trimestre del 2001.

Les dades del ministeri d'Ocupació confirmen aquesta tendència de l'EPA i indiquen que l'atur a la indústria ha augmentat en el conjunt de Catalunya en 423 persones. Aquest augment de l'atur en el sector industrial ha estat especialment rellevant a la demarcació de Barcelona, on ha crescut en 547 persones per la gran quantitat d'EROs que s'han presentat aquest últim mes. A Lleida també ha augmentat en 14 aturats.

Per contra, les demarcacions de Girona i Tarragona han registrat en aquest sector un molt bon comportament i en el cas gironí l'atur industrial ha baixat de 116 persones i en el cas de Tarragona, en 22 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.