Economia

CCOO de Girona denuncia la retallada a Correus

El sindicat afirma que la plantilla estable s'ha reduït en 88 persones

CCOO ha denunciat que en el darrer any, les inversions a Correus de les comarques gironines han estat de zero euros, que la plantilla estable s'ha reduït en 88 persones i que la contractació eventual ha baixat un10%. En un comunicat, el sindicat denuncia la deixadesa actual en què es troba Correus i insisteix que és possible articular un pla de reactivació i viabilitat econòmica per a l'operador públic. CCOO destaca que en un any Correus ha passat de tenir una plantilla estable de 733 persones, a les comarques gironines, a l'actual de 645, de les quals 283 són funcionaris i uns 362, laborals. En vista d'aquesta situació de desinversió i retallada, el sindicat aposta per l'elaboració d'un pla de reactivació a partir de quatre eixos. El primer és garantir el finançament del cost del Servei Postal Universal (SPU), i destaca que “el cost auditat del SPU supera els 200 milions d'euros anuals, mentre que la partida pressupostària que el govern ha fixat enguany per la seva prestació és de mig milió d'euros”.

La segona proposta del sindicat és regular el mercat postal, “blindant, d'aquesta manera, la xarxa de l'operador públic a l'entrada d'operadors estrangers i establint barreres de protecció al dúmping tarifari i laboral”.

Com a tercera proposta, CCOO demana una aposta per convertir Correus en una “empresa capdavantera” en el sector que potenciï mercats emergents com ara la paqueteria, la urgència, el valor afegit o les noves tecnologies. Amb tot, CCOO demana que els canvis que s'hagin de fer es facin en el marc de la negociació col·lectiva i amb accions de protecció i estímul cap a l'ocupació. Per tot això, el sindicat “rebutja de ple qualsevol acció que es vulgui fer amb Correus, es digui privatització o reconversió, i que no signifiqui apostar per l'estímul de l'activitat econòmica”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.