Economia

Hisenda municipal

CiU fa un ultimàtum pel pressupost de Blanes

Donen un màxim d'un mes al govern local del PSC per sotmetre'l a votació

A CiU de Blanes se li ha acabat la paciència amb el PSC –que governa en minoria– i li exigeix que porti a votació abans d'un mes el pressupost municipal per aquest any. CiU també alerta els socialistes: “O ens el porten en conjunt o no votarem fraccions del pressupost”, va afirmar Josep Trias, portaveu de CiU. Aquesta amenaça afectaria la retallada de sous dels funcionaris que l'alcalde Marigó va anunciar que es portaria al ple d'aquest mes: “Si es porta separada del pressupost, votarem que no”, va afegir l'exalcalde nacionalista.

CiU ha fixat, a més, diverses condicions lligades al seu programa per donar suport al pressupost: la piscina de Ventijol, un pla per a la ciutat esportiva, no desaparèixer el servei d'autobusos ni que es tanquin escoles bressol. A més, “el pressupost ha de comptar amb les entitats que fan el paper de l'administració”, va comentar Trias. CiU també posa dues condicions de futur. D'una banda, tres inversions “previstes per quan es puguin fer”: camp de futbol de la ciutat esportiva, la rotonda de Ca l'Aguidó i el local social de Mas Florit. I de l'altra, el compromís que la taxa municipal de l'IBI desaparegui o baixi considerablement.

Trias i la resta del grup de CiU no amaguen el malestar amb l'alcalde Marigó per l'entrevista que aquest diari va publicar l'1 de maig, on acusava CiU i PP de “manca de valentia” i afirmava: “El que em desgasta més és aquesta irresponsabilitat per quedar bé”, per no haver-li aprovat les modificacions de diversos punts del conveni. Aquest punt es va aprovar el darrer ple gràcies a l'abstenció de CiU. Trias, irònicament, va replicar l'alcalde: “Si ser irresponsable és facilitar-li les votacions, farem oposició responsable, com la que ell feia quan estava a l'oposició”, en referència a les barraques i la televisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.