Economia

La contraportada

#inCostaBrava

Sis blocaires experts en turisme d'arreu del món visiten les comarques de Girona en la campanya del Patronat de Turisme per a la captació de visites

“Aquest és un lloc on pots respirar, on hi ha pau”, destacava ahir de Girona i de les comarques gironines la canadenca Janice Waugh, gestora del portal Solo Traveler i que, tal com el nom indica, està pensat per a aquell viatger que viatja sol. Més de 15.000 persones la segueixen al Twitter, unes 6.000 al Facebook i el seu web té unes 30.000 entrades mensuals. Waugh explica que bona part dels seus lectors dels EUA, tenen una vida molt agitada i que donen gran importància a la tranquil·litat a l'hora d'escollir una destinació. “Pensen en París, i no, això és millor. És un lloc on realment sents la pau, però a més tens molta oferta cultural.” Waugh i els altres cinc blocaires acabaven de visitar l'exposició de Steve McCurry amb un guia d'excepció, el fotògraf Tino Soriano. Era el segon dia del blogtrip promogut pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i que té l'objectiu de promoure l'oferta turística a través de les xarxes socials. Waugh és el primer cop que visita la demarcació, com també ho fa per primera vegada la nord-americana Angelene Orth, però, en canvi, la resta de blocaires ja en tenen alguna experiència. Així, l'alemany Melvin Boecher, amb més des de 80.000 seguidors a Twitter, recorda com amb 16 anys ja va visitar la Costa Brava, però com des de llavors no hi havia tornat, mentre que l'holandès Keith Jenkins, que publica continguts al portal de luxe Velvet Escape i que té més de 12.000 seguidors a Twitter, ha visitat diverses vegades ja Girona. Per Jenkins, el més important de la demarcació i de Catalunya és la gastronomia: “La manera com el menjar hi ha progressat”, i esmenta els germans Roca i Ferran Adrià. La italiana Simon Falvo, que es va enamorar de les comarques gironines fa 20 anys, explica que aquesta terra és recentment més coneguda a Itàlia gràcies a Ryanair. Mentrestant el madrileny Diego Pons, amb 8.000 seguidors a Twitter repartits per Sud-amèrica, Mèxic i l'Estat, i coneixedor del territori, concreta: el millor de la Costa Brava són les cales entre Tossa i Sant Feliu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.