Economia

societat

Blanes es queda amb només quatre dies de focs

El concurs es farà entre setmana tal com havia proposat el gremi d'hostaleria

L'Ajuntament de Blanes va confirmar ahir els pitjors presagis: finalment el Concurs de Focs Artificials perd dos dies i en tindrà només quatre. La 42a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava - Trofeu Vila de Blanes se celebrarà del 24 al 27 de juliol. És a dir, de dimarts a divendres; entre setmana, tal com havia proposat el gremi d'hostaleria.

El govern local havia anunciat, mesos enrere, que només podia assumir el cost de quatre dies de focs, però que esperava poder trobar recursos externs per mantenir almenys el cinquè dia i potser el sisè: “Durant més de sis mesos, l'alcalde i jo hem estat visitant grans empreses per aconseguir patrocinadors amb l'objectiu que poguessin ser més dies”, va explicar Lara Torres, regidora de Cultura i Festes. El resultat, però, va ser negatiu: “Les empreses hi estaven molt interessades però totes ens deien que els seus plans de màrqueting i publicitat s'han hagut d'ajustar per la crisi”, va concloure Torres.

En el concurs d'aquest any hi participaran quatre empreses: una de valenciana, una de basca, una d'espanyola –Hermanos Ferrández, de Múrcia, guanyadora de l'any passat– i una quarta d'italiana. Se n'hi havien presentat setze.

Retallada als premis

El context de crisi econòmica i retallada també afectarà les gratificacions. D'aquesta manera, cada empresa participant rebrà un import màxim de 19.000 euros, 2.000 menys que l'any passat. El primer classificat rebrà un premi de 6.000 euros, 2.000 menys que en l'edició passada, i la possibilitat de tornar a Blanes l'any vinent i participar en les Fires de Girona. No tindrà el trofeu de plata, d'un cost de 3.200 euros. El segon classificat queda sense premi, que era de 3.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.