Economia

Els pressupostos de l'Estat passen l'últim examen al Congrés

Des d'aquest dilluns i fins dimecres, els ministres del govern Rajoy compareixeran al ple per defensar els comptes dels cada departament

La votació es farà dijous i després s'enviaran al Senat, on el PP també té majoria absoluta

El projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2012 finalitza aquesta setmana la seva tramitació al Congrés dels Diputats amb l'aprovació del text en el ple, on compareixeran prèviament tots els ministres per defensar els comptes de cada departament.

El debat començarà aquest dilluns a les 16h amb la revisió de l'articulat del projecte de llei i les seccions relatives a la Casa del Rei, el Tribunal Constitucional, les Corts i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Aquest dimarts, a partir de les 10h, serà el torn dels titulars de Presidència, Soraya Sáenz de Santamaría; Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez; Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón; Economia i Competitivitat, Luis de Guindos; Hisenda, Cristóbal Montoro; Interior, Jorge Fernández Díaz; Indústria, José Manuel Soria; Sanitat, Ana Mato; i Educació i Cultura, José Ignacio Wert.

Dimecres està previst que el debat també s'allargui des de les 10h i fins que acabin les compareixença, en aquest cas amb les intervencions dels ministres d'Agricultura, Miguel Arias Cañete; Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo; Foment, Ana Pastor; i Defensa, Pedro Morenés. La resta de seccions del pressuposts, referits a qüestions diverses com societats mercantils o l'estat d'ingressos es debatran al final.

Sense canvis substancials


Aquests tres dies de debats seran l'última oportunitat dels grups de l'oposició per intentar convèncer al PP de que incorpori alguna d les més de 3.100 esmenes presentades als comptes del 2012, després de que en la tramitació en comissió el PP només acceptés tres propostes, una de les quals, tècnica.

Amb tot, els canvis no seran en cap cas substancials, ja que al marge de les maniobres en matèria de despeses és pràcticament inexistent, segons han confirmat fonts dels populars, reconeixent que podria haver algun “gest” cap a UPN, soci natural del partit del govern espanyol.

Un cop el projecte de llei hagi estat votat, dijous, en el Congrés, serà remès al Senat, on el PP compte també amb majoria absoluta, cosa que garanteix l'aprovació definitiva -i previsiblement en solitari- dels primeres pressupostos de Rajoy com a president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.