Economia

La CNMV suspèn la cotització de Bankia

La mesura de la Comissió Nacional del Mercat de Valors és cautelar i s'ha aplicat d'immediat

La intervenció de l'Estat a l'entitat bancària n'ha fet caure el valor dràsticament

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès cautelarment d'immediat la cotització en borsa de Bankia.

La decisió arriba després que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, anunciés aquesta setmana que l'Estat injectarà 9.000 milions d'euros a Bankia i que les darreres informacions apuntin a la creació d'una banca pública, formada per aquesta entitat, CatalunyaCaixa i NovaCaixa Galicia.

El valor de les accions de Bankia ha caigut dràsticament des de que va anunciar la intervenció de l'Estat i la sortida de Rodrigo Rato de la presidència del banc, ara encapçalat per José Ignacio Goirigolzarri.

Aquest divendres està prevista una reunió del consell d'administració de Bankia en què es podrien concretar les necessitats econòmiques de l'entitat, que alguns mitjans quantifiquen entre els 15.000 i els 20.000 milions d'euros.

A més, la suspensió de la cotització a borsa arriba després d'una altra jornada negra als parquet. De fet, Bankia ha perdut més d'un 10% del seu valor en la darrera setmana i més d'un 56% des de que el juliol de l'any passat va sortir a borsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.