Economia

Blanes a 12 euros

Entre el 8 i el 10 de juny es podrà anar a hotels i restaurants a 12 euros i les botigues oferiran descomptes

La campanya ‘Blanes 12' té com a objectiu donar a conèixer les potencialitats econòmiques de la ciutat

Blanes viurà el cap de setmana del 8 al 10 de juny la seva particular campanya de promoció i reivindicació comercial, de restauració, hotelera i turística. Serà el Blanes 12, una allau de propostes, sobretot a 12 euros, que emula el Girona 10 que es va celebrar a principi d'any.

“Que aquest cap de setmana es vegi el potencial que té Blanes”, va remarcar com a objectiu en la presentació de la campanya Lourdes Fàbrega, primera tinent d'alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat. Comerciants, hotelers, restauradors i Ajuntament han fet pinya per organitzar una campanya potent: Blanes 12. “El que pretén aquesta acció és difondre tot el que té de bo la nostra vila, com a destinació turística, comercial i de serveis”, va afirmar la tinent d'alcalde.

En total hi participaran 163 establiments: 90 comerços, 45 bars i restaurants, 18 empreses d'allotjament (entre hotels, pensions, càmpings i apartaments) i 10 ofertes complementàries. “Si Blanes es promociona no se'n beneficien només els hotelers i restauradors, sinó tot el municipi”, va sostenir Fàbrega.

Per 12 euros es podrà passar la nit a càmpings, pensions, apartaments i fins i tot a hotels de quatre estrelles com el Beverly Park, el Blaumar i l'Horitzó. “Tot el que pugui ser millor per a Blanes diem que sí”, va afirmar Enric Portas, president de l'Associació d'Hostaleria de Blanes. Portas va admetre que els hotels no tenen massa marge de benefici, però que és una inversió de promoció: “No és que es guanyi molta cosa, però volem sumar, perquè Blanes sigui coneguda”, va comentar. Les reserves als allotjaments es podran fer a partir d'aquest dijous trucant directament als establiments.

Sortir per 12 euros

Pel mateix preu de 12 euros es podrà dinar o sopar a la cinquantena d'establiments de restauració adherits a la campanya. També el llarg llistat de botigues que s'hi han afegit oferiran productes al mateix preu de 12 euros, descomptes del 12% i ofertes de 2x1. Entre els productes, hi haurà roba, calçat, material esportiu, complements, llibres, joies, etc. També es presenten ofertes com ara entrada i transport al jardí Marimurtra i Pinya de Rosa (8 euros); 2x1 al circuit d'aigües de l'spa Issui; entrada gratuïta a la discoteca Sala Vega; visita gratuïta a les caves Mont-Ferrant, que oferiran un estoig amb dues ampolles Americano Brut Reserva a 12 euros, i viatge gratuït amb el carrilet, entre moltes altres.

‘Shopping night'

“Són 12 euros, perquè estem al 2012”, va ironitzar Lluís Pascual, president de l'Associació de Botiguers de Blanes. El número 12 tindrà una presència constant a la campanya. Per fomentar les compres, i com a punt de partida de la campanya de promoció, es farà una shopping night, una nit blanca, durant la qual els comerços obriran fins a la mitjanit, és a dir, fins a les dotze de la nit. El carrer Ample estarà tallat al trànsit.

Més enllà dels preus i els descomptes, amb aquesta xifra, que serà també l'hora en què tancaran les botigues, l'associació de comerciants farà un sorteig de 12 lots de productes, divendres a la nit al carrer Raval a les dotze i dotze minuts. “És beneficiós per a tot el poble, des de les botigues petites fins a l'Ajuntament”, va afirmar Pascual. El responsable de l'associació de botiguers va destacar que mai fins ara s'havia endegat a Blanes una iniciativa que agrupés tants sectors, però que el context econòmic hi obliga: “No podem estar sense fer res, i encara menys en aquests moments, sobretot si tenim un potencial.”

Tota la informació del Blanes 12 es pot consultar a la pàgina web www.blanes.cat/blanes12.

163
participants
hi haurà a la campanya, entre botigues, bars i restaurants i hotels.
3
dies
durarà el ‘Blanes 12': el divendres 8, el dissabte 9 i el diumenge 10 de juny.

El ‘Girona 10', la inspiració

El Blanes 12 s'inspira en la campanya de promoció que va fer Girona el mes de gener amb el nom de Girona 10. En aquesta altra ocasió jugaven amb el número 10, la categoria d'excel·lència que els havia donat la revista National Geograohic. Amb l'excusa d'aquesta nota, van idear la campanya amb ofertes ludicoculturals a 10 euros. El seu èxit va ser aclaparador: la cinquantena de restaurants participants van servir 15.000 menús al preu simbòlic de deu euros; els museus de la ciutat van rebre 7.000 visitants, quantitat que multiplica per quinze la dels mateixos dies de l'any anterior, i el mercat del Lleó va experimentar un creixement de la recaptació del 50%. Xavier Nicolazzi, president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, la va qualificar d'“èxit absolut”. La valoració va ser unànime. De fet, estan estudiant repetir la iniciativa l'any vinent. És en aquest context d'eufòria, que Blanes vol aprofitar l'èxit de la campanya gironina: atreure visitants i aconseguir una difusió turística semblant.

Concerts, fires, exposicions i catifes de flors

El Blanes 12 també presentarà una sèrie d'activitats paral·leles per atreure el màxim de gent possible. D'aquesta manera, la primera jornada, el divendres 8 de juny, des de les vuit del vespre fins a la mitjanit hi haurà inflables (a la plaça Dies Feiners); concert de jazz (a la cafeteria Aromes), i l'activitat Gresca al Carrer, a càrrec del grup de joves de Morralla (al carrer Ample). Dissabte, durant tot el dia, hi haurà la fira d'artesania (passeig Mestrança); la fira de fotografia al carrer (carrer Raval); el ral·li fotogràfic infantil; inflables (Passeig Cortils i Vieta), i les visites guiades a les caves Mont-ferrant. També s'han programat per dissabte visites guiades, una sobre el Blanes marítim (11.00 h) i una altra sobre el Blanes de dintre vila (12.00 h). Al migdia hi haurà una cercavila per diversos carrers del centre i, a la tarda, un concert a càrrec de La Bandeta, la banda de grau elemental de l'escola de música del col·legi Santa Maria de Blanes (17.30 h, plaça Verge Maria). I, a la nit, més concerts, en aquest cas amb els grups Burning Heads, The Rebel Assholes, Bullit i Benzine (21.00 h, Casal de Jove Morralla). Diumenge, que és Corpus, des de les vuit del matí es confeccionaran les tradicionals catifes de flors. A més, hi haurà fira d'artesania i inflables (passeig de Mar). A la una s'inaugurarà el Treball de formigues, l'escultura d'una formiga gegant, obra de Julian Cerón, que quedarà instal·lada al mateix passeig. El Blanes 12 acabarà diumenge amb un concert de música tradicional i popular (20.00 h, passeig Pau Casals).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.