Economia

Agricultura reconeix que la llei farà tancar moltes granges de gallines

Catalunya té un total de 118 explotacions de gallines ponedores amb 237 naus i amb una capacitat per a prop de 5 milions d'aus. Aquestes dades les va fer públiques ahir el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, en la cloenda de la Jornada de Producció i Estratègia organitzada per Natural Cria, societat d'integració agrícola participada per Nutrex, que es va fer a Banyoles i en la qual van participar una seixantena de grangers. En les jornades van participar el veterinari David Bobet i el director d'integració de Natural Cria, Josep Casademont.

El conseller va destacar que l'adaptació de les explotacions de gallines ponedores a la normativa europea ha estat “un dels principals reptes per al sector avícola” els últims anys, un procés llarg, que ha fet que moltes es “quedessin pel camí”; per això, “el meu sincer reconeixement als que heu fet l'esforç d'adaptació”. Va recordar que el departament ha creat un grup dedicat especialment a l'alimentació animal, i que ha posat en marxa iniciatives centrades en la traçabilitat i la higiene, com ara el Centre de Sanitat Animal Català. Pelegrí va precisar que “l'adaptació de les instal·lacions és garantia de sanitat i també una millora en la qualitat del producte, que a partir d'ara serà més segur, un fet que el consumidor apreciarà”.

Natural Cria SL forma part d'un grup d'empreses liderat a la demarcació de Girona per Nutrex Pinsos SL, vinculat a la fabricació de pinsos per a diverses espècies, amb negocis propis de porcí, nutrició d'oví, línies de genètica en cunicultura, amb una facturació global de 35 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.