Economia

Recullen 5.162 signatures per la dació en pagament

Les PAH de la demarcació fa un mes que han començat la campanya per la ILP

Les plataformes d'afectats per la hipoteca (PAH) de les comarques gironines han recollit durant el primer mes de campanya un total de 5.162 signatures per la iniciativa legislativa popular (ILP) per demanar la dació en pagament retroactiva. Aquesta campanya, que es du a terme arreu de l'Estat espanyol, defensa la dació en pagament retroactiva, l'aturada dels desnonaments i els lloguers socials. El grup promotor té fins al 5 de novembre del 2012 per obtenir, com a mínim, 500.000 signatures i aconseguir que el debat torni a arribar al Congrés.

Per continuar aquesta campanya, la PAH Girona té previst ser present a la Fira Eco.sí de Girona aquest cap de setmana i també està recollint signatures als carrers, places, mercats i actes festius.

La PAH Girona fa una valoració molt positiva d'aquest primer mes de campanya, promoguda, a part de les PAH de tot l'Estat, per la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), per la Taula del Tercer Sector, pels sindicats CCOO i UGT i per l'Observatori DESC. “El màxim objectiu d'aquesta ILP és que s'estengui com una taca d'oli que cala de forma profunda a la societat el coneixement del que està passant i la necessitat urgent que les lleis hipotecàries es canviïn: cal rescatar les persones i no els bancs, que demostren dia sí i dia també que han obrat sense responsabilitat i només pensant en el benefici màxim d'unes quantes persones per davant del bé comú”, afirma la PAH Girona en un comunicat fet públic.

Un desnonament per avui

La PAH també recorda que per a aquest matí hi ha previst un altre desnonament a les comarques gironines. Es tracta del cas de Rómulo Bedoya, un home separat amb quatre fills, de deu, onze, tretze i setze anys, que viuen sovint amb ell, al barri de Sant Narcís de Girona, i que afronta per tercera vegada el desnonament promogut per Bankia. La PAH Girona està treballant per ajornar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.