Economia

hisenda municipal

Blanes aprova uns comptes de 42 milions d'euros

El pacte PSC-CiU permet tirar endavant el pressupost per aquest any, en què es preveu un superàvit de 843.000 euros per eixugar el dèficit de l'any passat

ICV-EUiA amenaça d'impugnar l'aprovació

L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir finalment el pressupost municipal per aquest any. En el pressupost ordinari es preveuen uns ingressos de 42,884 milions d'euros (un 9,36% més que l'any passat) i unes despeses de 42,04 milions (un 2,24% menys que l'any passat). Els poc més de 843.000 euros de superàvit previst serviran per eixugar el dèficit de l'any passat, que es va situar en els 4,1 milions d'euros (uns 3 milions després del crèdit ICO). Aquestes grans xifres del pressupost d'aquest any estaven condicionades pel pla d'ajust, tot i que han estat revisades a la baixa. A part, hi ha un pressupost d'1,66 milions d'euros en inversions (fins ara era d'entre 6 i 7 milions), “totalment supeditat a subvencions”, va indicar Nicolás Laguna, tinent d'alcalde d'Hisenda.

‘Sociovergència'

Tal com ja va avançar ahir aquest diari, el pressupost municipal es va aprovar amb els vots afirmatius del PSC i CiU i els contraris d'ICV-EUiA i el PP. “Blanes no seria governable sense el nostre suport; un suport que l'equip de govern s'ha de seguir guanyant”, va assegurar l'exalcalde Josep Trias, portaveu de CiU. L'alcalde, Josep Marigó (PSC), va agrair el “treball seriós” fet “per dos partits que han estat governant aquest municipi”. ICV-EUiA va argumentar la seva oposició: “Validaríem la política de retallades”, segons Joan Salmerón. “Veiem un pressupost que no és ambiciós ni té futur”, va dir Salvador Tordera (PP).

Possible impugnació

El ple d'anit es va produir segons el guió previst. Sense sorpreses. Amb una excepció. Just al final de la primera intervenció, Salmerón, etzibava: “Ens reservem la possibilitat de presentar impugnació a aquests pressupostos.” Després del ple va detallar que els serveis jurídics de la coalició ecosocialista ho estudiaran, “per com s'han portat les modificacions que hi ha hagut” a la proposta de pressupost.

Ara s'obre període d'exposició pública, en què es podran presentar al·legacions i, segons fonts municipals, l'aprovació definitiva es podria fer a final de mes, en el ple del juny.

LA FRASE

Trigarem, però aconseguirem situar l'Ajuntament en una situació més còmoda
Josep Marigó
Alcalde de Blanes

LA XIFRA

42,04
milions d'euros
són les despeses incloses en el pressupost ordinari de Blanes. Els ingressos són 42,884 milions.

Es mantindrà l'escolarització compartida

L'Ajuntament es compromet a oferir un local municipal on oferir la unitat d'escolarització compartida, que el govern local havia anunciat que desapareixia. El personal anirà a càrrec de la Generalitat.

Arreglar i reobrir la piscina de Ventijol

El PSC i CiU van acordar assegurar la viabilitat de la piscina del centre d'educació especial Ventijol. S'invertiran 41.000 euros per a les millores necessàries i s'assumiran les despeses energètiques.

Possibilitat de descomptes a les escoles bressol

Un altre dels punts del pacte és la renovació del compromís de no tancar cap llar d'infant, però també “aplicar una rebaixa” als 195 euros al mes si la Generalitat aporta més de 1.000 euros per infant.

Potenciar la Ciutat Esportiva i fer els camps

El pacte inclou la creació d'una comissió paritària PSC-CiU, amb trobades mensuals, “per potenciar” la Ciutat Esportiva i “buscar el finançament” per construir els camps de futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.