Economia

Puja un 21,8% la venda d'habitatges nous a les comarques gironines

Les dades del mes d'abril difoses per l'Instituto Nacional de Estadística confirmen l'increment de les vendes a la demarcació

La venda d'habitatges nous a la demarcació de Girona durant el mes d'abril passat va augmentat un 21,8% respecte al mateix mes del 2011, amb la venda de 273 cases. Aquesta és una de les dades extretes de la informació difosa ahir per l'Instituto Nacional de Estadística (INE), que reafirma la informació donada a finals de la setmana passada pel Gremi de Promotors Immobiliaris i els Agents de la Propietat Immobiliària (API) de la demarcació sobre l'augment de la venda d'habitatges durant el primer trimestre del 2012. Els professionals experts en el sector immobiliari van atribuir llavors l'increment a la compra d'habitatges de segona residència per ciutadans estrangers i a les facilitats de bancs i caixes per vendre els seus estocs.

Tot i que la puja més elevada de vendes és en la compra d'habitatges nous, en general cal dir que també hi ha hagut un augment en la venda de les cases de segona mà, amb un 10,75% més que fa un any –206 cases venudes–. En general, la compra i venda d'habitatges durant l'abril va augmentar un 16,8% respecte al 2011, amb un total de 479 transaccions. L'única dada negativa és en relació amb l'habitatge protegit, on durant tot l'abril només es van vendre 10 immobles –a diferència dels 17 que es van vendre al 2011–.

Pel que fa a la resta de transmissions inscrites en els registres de la propietat de finques rústiques i urbanes durant el mes d'abril, en total se'n van fer 2.182

273
dels habitatges
venuts a l'abril a la demarcació eren d'obra nova; 206, de segona mà i només 10 eren habitatges de protecció oficial.

LA XIFRA

479
habitatges
es van vendre durant el mes d'abril del 2012 a les comarques gironines, un 16,8% més que a l'abril del 2011.

Caiguda del 9,9% a l'Estat

Les dades positives en el sector immobiliari a les comarques gironines contrasten amb el conjunt de l'Estat espanyol, on la venda d'habitatges va caure el 9,9% a l'abril respecte al mateix mes del 2011, fins a comptabilitzar 21.551 operacions i encadenar 14 mesos de descensos interanuals consecutius. El descens interanual d'abril suposa una moderació pel que fa als tres mesos anteriors, quan les operacions van disminuir el 22,7% (al març), el 31,8% (al febrer) i el 26,3% (al gener). La venda d'habitatges va tancar el 2011 amb una caiguda del 17,7%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.