Economia

Turisme

25 anys jugant amb l'aigua

Dos dels tres parc aquàtics de les comarques gironines enceten temporada complint 25 anys

Estan pendents de la meteorologia per superar la mala temporada passada

Les tarifes d'accésals parcs aquàtics es defineixen en funció de l'alçada de l'usuari

Els parcs aquàtics de les comarques gironines enceten aquesta temporada 2012 amb efemèride inclosa: dos dels tres parcs que hi ha a la demarcació compleixen enguany 25 anys: l'Aquabrava de Roses i l'Aquadiver de Platja d'Aro van néixer l'any 1987. El més veterà, però, és el tercer parc de la demarcació, el Water World de Lloret de Mar, que va obrir les portes el 1985. El fet que els parcs actuals hagin estat creats a mitjan anys 80 i que no se n'hagin afegit des d'aleshores confirma que l'oferta queda consolidada: “Amb tres parcs a les comarques de Girona, queda coberta l'oferta d'aquest tipus de lleure”, confirma Julià López-Arenas, director dels parcs Water World i Aquadiver. Tot i que el nombre d'usuaris pot variar molt d'un any a l'altre, Maribel López David, directora comercial de l'Aquabrava de Roses, avalua en unes 140.000 el nombre de persones que poden visitar el seu recinte en una temporada. Cap dels dos parcs que enguany fan 25 anys estrena nova atracció aquest estiu: la temporada passada va ser particularment dolenta a causa de les pèssimes condicions meteorològiques del juliol i els parcs enceten el 2012 confiant que el temps els serà més favorable. “El mes de juny és per escalfar motors”, explica Maribel López: l'obertura coincideix amb el final de curs d'escoles i final de temporada de clubs esportius, que vénen en grup –des de l'Estat espanyol però també de l'estranger– a celebrar-ho al parc. Al llarg d'aquests 25 anys, els parcs han anat ampliant i modernitzant les atraccions i els serveis i ofereixen amplis espais (12 ha l'Aquabrava, unes 8 ha l'Aquadiver), amb activitats prou diversificades per dedicar-hi un dia sencer. Entre la vintena d'atraccions aquàtiques que ofereixen cada un d'aquests centres, destaquen la piscina d'onades més gran d'Europa i l'Octospeed en el cas de l'Aquabrava de Roses, o l'Splash Mountain, unes muntanyes russes aquàtiques entre les més grans del món de l'Aquadiver de Platja d'Aro. Unes atraccions que en tots els casos es completen amb zones de serveis, restauració i àrees de pícnic.

Tarifes a mida

Un altre aspecte que tenen en comú els parcs aquàtics és la manera d'establir el preu d'entrada als recintes, ja que –mai millor dit– els preus estan fets a mida: a banda de les ofertes de grup que cada parc ofereix, un dia en aquests recintes costa uns 15 euros per als usuaris d'entre 0,80 m i 1,20 m d'alçada, i de l'ordre d'uns 25 euros per a les persones que superen 1,20 m d'alçada. Els usuaris de menys de 0,80 m d'alçada tenen l'accés gratuït. Aquesta manera original de definir les tarifes d'entrada es basa en les normes de seguretat que regeixen aquest tipus d'activitats i s'inspira en el model establert pels Estats Units, país pioner pel que fa als parcs d'atraccions. Amb tot, els parcs solen aplicar també tarifes específiques per als més grans de 65 anys. I és que aquesta és una altra característica dels parcs aquàtics: atrauen un públic sense límit d'edat, que té com a únic propòsit passar-ho bé jugant amb l'aigua,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.