Economia

hisenda municipal

El govern i CiU s'acusen per la situació econòmica a Tossa

L'oposició considera TU i el PSC responsables del forat a l'Ajuntament, d'apujar impostos i de no fer inversions

L'equip de govern emmarca les dificultats en l'herència del mandat anterior

El govern de Tossa de Mar (TU i el PSC) i l'oposició (CiU) es van retreure ahir la mala situació econòmica del consistori, que va tancar l'any passat amb un romanent de tresoreria negatiu de 2,6 milions.

La discussió es va emmarcar en un ple extraordinari forçat per CiU per reprovar la gestió de l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU); per demanar al govern local que redueixi la despesa, i perquè es modifiqui a la baixa l'IBI. Imma Colom, portaveu de CiU i alcaldessa entre el 2007 i el 2011, va qualificar l'any de mandat a Tossa d'“anti-CiU”, va acusar Saladich d'haver augmentat despeses i haver disminuït inversions –“aquest any només hi ha 6.000 euros per a inversions”, va lamentar Colom– i va denunciar que, lluny de la transparència promesa, “ha acabat amb opacitat i bloqueig sistemàtic dels drets de l'oposició”, va dir. La líder de CiU va reclamar a l'equip de govern un “canvi d'estil” i que deixin “sempre de donar la culpa a CiU”, perquè segons ella els problemes es remunten més enllà del 2007. “Sembla que tinguin amnèsia patològica.”

L'intent de reprovació –el govern la va tombar– es va tornar en contra de CiU, que va rebre les acusacions de l'equip de govern. “El juliol del 2011 ens vam trobar 4,7 milions de factures pendents”, li va etzibar Maria Àngels Pujals (TU), tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, que va acusar CiU de les conseqüències: “No podem accedir a segons quines subvencions per la nostra situació econòmica.”

El PSC, soci de govern de TU, també va atacar CiU: “La pujada dels impostos ve com a conseqüència de l'herència que aquest govern es va trobar”, va assegurar Pilar Mundet, regidora de Cultura, i va afegir: “Ens retreu la falta d'inversions, quan en el seu mandat no se'n va fer cap.” I els va recordar que són a l'oposició malgrat haver guanyat les eleccions: “Aquesta legislatura estan sols, les altres forces hem trobat entesa entre persones.”

CiU fa campanya contra Tossa, segons Saladich

L'alcaldessa va negar les acusacions de CiU: “Dir que la culpa és del govern actual és delirant”, va dir. També va negar que sigui “anti-CiU” –ella havia estat d'aquest partit– i els va recordar que no van voler entrar en un govern de concentració. “Es pensen que vostès són Tossa i la resta no tenim opinió”, va dir a CiU. Saladich va acusar Colom de malparlar d'ella i de fer campanya en contra de Tossa: “Van a les conselleries a dir que no ajudin Tossa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.