Economia

L'activitat constructora continuarà en retrocés fins a l'any 2014

La tornada a la recessió, les amenaces sobre l'euro i el rescat europeu a la banca impactaran sobre el mercat de la construcció a l'Estat espanyol, que continuarà la seva caiguda aquest any i el que ve, amb descensos del 21% i el 8%, respectivament, pèrdues que no començaran a suavitzar-se fins al 2014, un exercici en què, malgrat tot, encara es registrarà un retrocés del 2,1%.

Aquest és l'escenari que dibuixa l'últim informe d'Euroconstruct, un grup d'anàlisi format per 19 instituts europeus que analitza la situació actual i futura de la construcció, tant de l'edificació residencial, com de la no residencial, enginyeria civil i rehabilitació. En relació amb la residencial, l'informe revela que continua paralitzada pels grans estocs d'habitatge romanent dels anys de bonança, que no troben sortida al mercat immobiliari a causa sobretot dels obstacles financers. Respecte a l'edificació no residencial, també existeix excés d'oferta i s'espera que apareguin ofertes a millor preu de les promocions que ara són a les mans de la banca.

Finalment, l'informe revela que l'enginyeria civil és la que arrossega pitjors perspectives, ja que els ajustos de les administracions públiques per frenar el dèficit faran que aquest mercat caigui un 40% el 2012, un 18,5% el 2013 i un 8,5% el 2014. En aquest context, els experts que han elaborat l'estudi recomanen fomentar la col·laboració publicoprivada.

Pel conjunt d'Europa, l'anàlisi preveu un descens de la producció del 2,1% aquest any, mentre que pel que ve tots els països junts podrien créixer un 0,4%, i el 2014 el creixement ja seria més substancial, d'un 1,7%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.