Economia

La prima de risc torna a marcar un màxim històric, 582 punts, a l'obertura

Tot i les retallades aprovades pel govern espanyol, el mercat manté la pressió sobre el deute sobirà

La prima de risc es queda només un punt per sota del màxim històric intradia del passat 9 de juliol

El sobrecost que paga el deute espanyol als inversors sobre la referència alemanya s'ha disparat altre cop aquest divendres en l'obertura, fins als 592 punts. Només s'ha quedat un punt per sota del màxim històric intradia que es va fixar el 9 de juliol. Al tancament del dijous la prima ja es va situar en el màxim de 579 punts.

El diferencial entre el rendiment del bo espanyol a 10 anys i l'alemany del mateix termini s'ha ampliat fins al 7,048%, mentre que el bo germànic ha marcat l'1,224%.

Així doncs, la pressió dels mercats sobre el deute sobirà es manté malgrat les retallades aprovades pel govern espanyol. De fet, aquest divendres, els ministres de Finances de la zona euro aproven definitivament, en una teleconferència, els termes i les condicions de l'ajuda de fins a 100.000 milions d'euros que rebrà Espanya per sanejar els bancs amb dificultats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.