Economia

turisme

El port de Palamós rebrà 8.000 creueristes a l'agost, un 18% més que el 2011

El vaixell ‘Crystal Serenity', de 14 pisos i 550 ‘suites' va fer escala ahir per primera vegada al municipi del Baix Empordà

Hi viatgen 584 passatgers

El port de Palamós rebrà 8.000 passatgers de vaixells de creuer aquest mes d'agost, quantitat que suposa un increment del 18% respecte a l'any passat. El fet que el port de Palamós mantingui aquest mes les mateixes escales que l'any passat, un total de sis, però en canvi registri un increment del nombre de turistes es deu al fet que el sector ofereix vaixells de creuer més grans i amb més capacitat de passatgers. Aquest mes d'agost faran escala a Palamós el Thomson Dream, que en farà tres, i el Balmoral, l'Island Escape i el Crystal Serenity, que faran una escala cadascun.

Aquest últim vaixell de creuer, el Crystal Serenity, propietat de la companyia nord-americana Crystal Cruises, va fer escala ahir per primera vegada al port de Palamós. El vaixell de luxe procedia de Barcelona i va fer una escala de deu hores a les comarques gironines. Els passatgers van visitar Palamós, la ciutat de Girona, el castell de Púbol, Tossa de Mar i Peratallada, entre d'altres.

En el Crystal Serenity viatgen 602 tripulants i 584 passatgers, majoritàriament nord-americans, així com també britànics i australians. Fa una ruta que va iniciar a Lisboa, i ha fet escala a Gibraltar, Barcelona i Palamós, i continuarà a Canes, Montecarlo i les ciutats italianes de Porto Venere, Livorno i Roma, on finalitzarà el trajecte.

El Serenity de bandera Bahames té 14 pisos i 550 suites i cabines. Pel que fa a les característiques tècniques, té una eslora de 250 metres, una mànega de 32 metres, un calat de 7,6 metres i un registre brut de 68.870 tones.

El vaixell disposa de set restaurants que ofereixen una àmplia gastronomia amb diversos horaris per als passatgers, així com una extensa bodega amb més de 200 tipus de vi d'arreu del món. Destaca el restaurant japonès Sushi Bar, que dirigeix el prestigiós xef japonès Nobu Matsuhia. També té amplis espais per practicar esports i provar algun tractament termal, i dues piscines.

LES XIFRES

602
tripulants
viatgen amb el ‘Crystal Serenity'. És un vaixell de luxe amb passatgers majoritàriament nord-americans.
6
vaixells
faran escala aquest mes d'agost al port de Palamós, les mateixes escales que es van fer l'agost del 2011.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.