Economia

turisme

Un 5% menys de reserves hoteleres aquest mes d'agost a la demarcació

El sector turístic confia en les reserves d'última hora

A la Selva marítima les previsions són d'entre el 90 i el 95% i a Girona, d'entre un 55 i un 60%

La previsió d'ocupació aquest mes d'agost a les comarques gironines és ara per ara un 5% inferior a la del mateix mes de l'any passat, segons va assegurar ahir la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. El sector espera, però, que el nombre de reserves augmenti amb els passants de darrera hora. “En general a tota la demarcació de Girona, igual que anys enrere, la primera quinzena d'agost serà quan hi haurà més ocupació”, va assegurar la Federació d'Hostaleria.

La previsió més baixa sol ser a les zones d'interior: Girona i voltants –entre un 55 i un 60%–; comarca de la Selva interior –un 50%– i a la Garrotxa i el Ripollès, d'un 45 i un 50%. Pel que fa a la costa, destaca la Selva marítima que les previsions són d'entre el 90 i el 95%, i a l'Alt Empordà es preveu arribar al 70% d'ocupació.

El perfil del turista del mes d'agost són parelles d'entre 35 i 45 anys i famílies amb nens que, “a diferència del mes de juliol, seran de nacionalitat espanyola i catalana en un 40%, seguits dels francesos, amb un 20%”, que ara per ara són dels més nombrosos a les comarques gironines. I la resta seran turistes russos –un col·lectiu que està creixent molt a la Costa Brava– i de països de l'est en primer lloc, seguits d'alemanys, belgues, holandesos i anglesos.

Respecte a la previsió d'ingressos, un 70% dels establiments associats a la Federació d'Hostaleria calculen que n'obtindran menys que l'any anterior, i un 30%, igual. El preu mitjà dels allotjaments és d'entre 85 i 90 euros per persona i nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.