Economia

L'atur baixa a Catalunya al juliol per cinquè mes consecutiu

El nombre de desocupats cau un 0,13% però puja un 7,69% en termes interanuals

A l'Estat decreix un 0,6% mensual

El nombre de desocupats va baixar a Catalunya en 784 persones durant el mes de juliol, un 0,13%, dada que suposa el cinquè mes consecutiu de reducció i situa el nombre total d'aturats en 614.792. Tot i el descens en el nombre de desocupats, en termes interanuals el país té 43.923 aturats més ara que el juliol de l'any passat, cosa que es tradueix en un increment del 7,69% de la quantitat total.

L'atur va augmentar en les demarcacions de Barcelona i Tarragona, i es va reduir en les de Lleida i Girona. En termes interanuals i del global del país, Catalunya manté la tendència de l'atur a l'alça. En un any s'han afegit a les llistes de les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya 43.923 persones noves, nombre que equival a un augment del 7,8%. Les dades situen el total de persones desocupades en el mateix nivell de finals del 2011, tot i sumar ja cinc mesos seguits de baixades, i afegeixen, a més, una altra dada negativa: el juliol passat es va anotar la reducció més baixa de l'atur registrada en aquest mes des del 2010, tant en termes absoluts com en percentuals.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Esther Sànchez, va considerar que el descens registrat al juliol és positiu, però va puntualitzar que “no permet dir que estiguem davant d'una tendència de recuperació”.

Sumant arreu

L'atur va baixar al juliol a l'Estat per quart mes consecutiu amb 27.814 desocupats menys, un 0,6%, mentre que la quantitat total es va situar en 4,58 milions d'aturats. Tanmateix, si la dada del juliol passat es compara amb la del mateix mes de l'any 2011, l'atur s'ha incrementat en 507.713 persones, un 12,44%. El sector que més desocupació va registrar al juliol va ser l'agricultura (2,09%) i els serveis (un 0,05%), mentre que va baixar en la construcció (1,9%), la indústria (1,41%) i el col·lectiu sense ocupació anterior (2,65%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.