Economia

transports

Pla de xoc de 190 milions per al transport

La Generalitat va presentar ahir amb la patronal Asetrans, l'associació de transportistes per carretera de les comarques gironines, un pla de mesures per millorar la competitivitat d'aquest sector. En total seran 190 milions d'euros repartits entre els quatre anys vinents per tot Catalunya, amb ajudes per a aspectes com ara la modernització de la flota, la formació o la creació de centrals de compra. Un altre dels punts serà l'aplicació de sistemes de qualitat a les empreses. Bona part d'aquests diners provenen del cèntim sanitari de la gasolina, ja que es va acordar que es destinaria l'equivalent al que es gasten en aquest concepte els transportistes per carretera a la millora del sector.

El secretari general d'Asetrans, Carlos Palacio, va destacar ahir que “el pla incorpora 75 mesures, i només una part són econòmiques”, ja que n'hi ha 54 que són per a estudis de mercat, la lluita contra el frau i l'intrusisme, etc.

Per Palacio, “això ha d'ajudar a conscienciar el sector que s'ha de ser més competitiu”, i va destacar també que la patronal ha participat en l'elaboració del document i ara n'anirà fent un seguiment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.