Economia

societat

Comença la temporada de mitja veda per als afeccionats a la caça

A les comarques de Girona s'allargarà fins a l'11 de setembre i es podrà caçar dijous, diumenges i festius no locals

La caça major ja va començar al juliol

Per als afeccionats al món de la caça ahir va començar la temporada de mitja veda, el període hàbil en què poden abatre guatlles, tórtores, tudons, coloms roquers, garses, estornells vulgars i, aquest any, també guineus, després que la Generalitat hagi ampliat el període de caça d'aquest animal per la superpoblació existent en determinades zones i així minimitzar els problemes que pot arribar a ocasionar. Pel mateix motiu, també ha autoritzat la caça de conills en algunes zones.

La mitja veda, que va començar ahir dimecres –sempre comença el 15 d'agost– a tot Catalunya, s'allargarà fins a l'11 de setembre a les comarques de Girona. Es podrà caçar el dijous, el diumenge i els festius no locals.

A les comarques de Barcelona, Tarragona i Terres de l'Ebre els dies hàbils de la mitja veda són el 15, el 19, el 26 d'agost i el 2 de setembre; mentre que a la demarcació de Lleida l'autorització s'allarga fins al 15 de setembre i es podrà caçar tots els dijous, dissabtes i diumenges. Com a particularitats, al Camp de Tarragona la tórtora, el tudó, el colom roquer, l'estornell vulgar i la garsa només es poden caçar en llocs fixos, igual que a les Terres de l'Ebre, on, a més, està prohibida la caça de la guatlla.

Pel que fa a la caça major, tot i que la temporada de caça del porc senglar a Catalunya començarà el 2 de setembre, a la demarcació gironina es va avançar al primer diumenge de juliol i s'allargarà fins al segon diumenge de març del 2013, ja que es considera que és un territori amb una alta densitat de porcs senglars. A la demarcació de Girona, durant els mesos de juliol i agost, la caça del porc senglar només es podrà realitzar quan produeixi danys a l'agricultura, comunicant-ho prèviament al Departament d'Agricultura o als Agents Rurals.

Com a novetat, aquesta temporada els caçadors podran abatre guilles durant el període de mitja veda, per l'elevada població d'aquesta espècie.

LES DATES

15
de setembre
és la data d'inici de la mitja veda a tot Catalunya. Aquest any s'ha autoritzat la caça de conills.
1
de juliol
va començar a Girona la caça del porc senglar, dos mesos abans que a la resta de Catalunya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.