Economia

Els inquilins que no paguin seran desnonats en només deu dies

La nova llei exclou la necessitat d'una sentència judicial

Pastor vol reduir així un “procediment tediós”

Els inquilins que no puguin pagar el lloguer podran ser desnonats en deu dies si no presenten al·legacions davant del jutge. Aquest és un dels vessants del projecte de llei de mesures per flexibilitzar el lloguer que avui aprovarà el Consell de Ministres.

Ara, en els casos d'impagament, el propietari acudeix als jutjats, on s'inicia un procés que acaba amb una sentència que executa el desnonament. Aquest procediment va ser considerat ahir “tediós” per la ministra de Foment, Ana Pastor, que va argumentar que fins ara “l'inquilí tenia la possibilitat de pagar fins a l'últim moment i evitar el desnonament”.

Amb el canvi de normativa es podrà executar un desnonament amb tan sols un requeriment judicial o notarial. A més, el propietari podrà recuperar el pis si al·lega que l'utilitzarà com a habitatge habitual per a ell o un familiar notificant-ho dos mesos abans a l'inquilí, i es reduiran les pròrrogues dels contractes de lloguer: passaran de 5 a 3 anys en els casos forçosos i de tres anys a un en els tàcits. Amb aquestes modificacions, el govern espanyol vol “millorar la seguretat jurídica” entre propietaris i inquilins.

Per la seva banda, Rubén Sánchez, portaveu de la Plataforma per un Habitatge Digne, va declarar a aquest diari que la modificació “no vol fomentar el lloguer, sinó la compra d'habitatge”.

LA FRASE

El que està clar és que la persona que no paga no pagarà encara que se li doni més temps
Ana Pastor
ministra de foment
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.