Economia

L'Ajuntament de Lloret, ofès amb empresaris andorrans

Polèmica El president de l'Associació de Promoció Turística d'Arinsal i Erts a Andorra parla de “turisme de borratxera“

El consistori lamenta les declaracions i recorda que treballen per un altre model turístic

Promoció d'Arinsal no vol convertir-se en un “Lloret 2”

Andorra viu aquests dies un intens debat sobre el seu model turístic després que un hotel de la parròquia de la Massana hagi fet una promoció de “tot inclòs”: un preu tancat amb allotjament, àpats i beguda. I enmig de la polèmica no s'han estat de comparar Lloret amb “turisme de borratxera” fruit d'aquest tipus de promocions. I això ha molestat i molt l'Ajuntament de Lloret de Mar, que els recorda que el seu turisme és molt més i que treballen intensament per aconseguir un altre model.

El Diari d'Andorra va publicar dilluns una entrevista a Toni Corominas, president de l'Associació de Promoció Turística d'Arinsal i Erts. I el titular ja era prou eloqüent: “Els pocs turistes bons que tenim els perdrem i serem Lloret 2”. En l'entrevista, el responsable de la promoció turística es despatxa a gust criticant la ciutat de la Costa Brava. Assegura que el tot inclòs “comporta un turisme de molt baixa qualitat (...) en molts casos un turisme de borratxera que pot arribar a portar conflictes d'ordre públic”, per afegir: “Tots tenim presents les imatges de Lloret o Salou, i que comencin a aflorar aquests tipus d'ofertes a Andorra, i en particular a Arinsal, no és gens bo”.

L'Ajuntament de Lloret de Mar, molt ofès, va explicar a El Punt Avui que Corominas és coneixedor del projecte de la ciutat: “Lamentem les declaracions; la realitat és que el tema del tot inclòs vinculat a l'alcohol ha de ser una temàtica que s'hauria de tractar amb independència de la destinació”, va explicar Jordi Orobitg, tinent d'alcalde de Turisme. El regidor va recordar als andorrans: “Des de Lloret de Mar fa temps que defensem un model de sol i platja urbà, és a dir, que destaca la singularitat i el valor afegit que suposa disposar d'un centre amb una oferta de restauració, gastronomia, oci i lleure com la que actualment tenim”.

L'hoteler també ataca

L'hotel Princesa Parc de Massana és el que aquest estiu ha fet l'oferta del “tot inclòs”. La valoració que en fan és positiva.

De fet, ho repetiran l'estiu vinent. El propietari, Gilles Bataille, va defensar les virtuts de la iniciativa, atacant el model lloretenc: “Han catalogat aquest turisme com el de Lloret i clientela de borratxos i, evidentment no és cert, no ha estat així; pot haver-hi un producte tot inclòs no necessàriament tirat de preu i que aporti tranquil·litat i benestar al client”, va dir al Diari d'Andorra.

Les claus

De Barcelona a Andorra, passant per Alemanya

jordi gonzalo

El sector turístic de Lloret de Mar ha viscut un estiu tranquil. Sense conflictes greus. Ni molt menys amb aldarulls tan sonats com els de l'any passat. Tot i així, el municipi no s'ha estat de sortir als mitjans nacionals i internacionals consolidant una imatge de turisme de borratxera i baix poder adquisitiu que cada cop li és més injusta.

La polèmica va començar a casa. El passat mes de juny van ser les entitats veïnals del districte de Ciutat Vella de Barcelona que criticaven que s'augmenti el nombre de places hoteleres. L'argument, que la ciutat s'acabaria convertint en “un Lloret de Mar”.

El capítol més sonat de l'estiu, però, va arribar des d'Alemanya. Una televisió d'allà ha emès un programa titulat We Love Lloret. Un reality on un grup de joves convivia a una casa de Canyelles amb el descontrol com a bandera. Les sortides que feien a la ciutat no feien altra cosa que consolidar Lloret de Mar com un destí de descontrol i alcohol.

El darrer capítol, almenys de moment, ha estat el que ha vingut d'Andorra. On també s'ha fet servir la mala imatge de Lloret de Mar com a argument per defensar les postures en el debat que tenen sobre el model turístic el Principat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.