Economia

Hilton aposta pel potencial gironí i obre hotel a l'Empordà

L'hotel Golf Empordà, a Gualta, serà el primer establiment Double Tree by Hilton de l'Estat

Girona i la Costa Brava tindran dos hotels de luxe més

L'obertura està prevista per a la tardor, després de condicionar-lo
Xef de prestigi mundial per a l'hotel que hi haurà a Girona

Double Tree by Hilton Hotel & Spa Empordà. Aquest és el nom triat per al primer hotel Hilton a la demarcació. L'empresa gironina Urbano Rural Hotelera, dedicada a la gestió i explotació d'establiments hotelers, ha tancat un acord amb Hilton World Wide per transformar el fins ara hotel Golf Empordà, de Gualta, no només en el primer hotel d'aquesta cadena a les comarques gironines, sinó també en el primer que s'obre a l'Estat espanyol amb la marca Double Tree i en el segon hotel Hilton vinculat al golf a Europa.

El nou hotel, de quatre estrelles i 87 habitacions, té prevista l'obertura aquesta mateixa tardor, després que s'hagi condicionat a través d'una inversió de 500.000 euros. L'hotel Golf Empordà va ser inaugurat fa cinc anys i està pràcticament nou, però s'ha d'adaptar als requisits Hilton i semblar nou. “Amb aquest hotel entrem en una altra dimensió. En l'era hotelera moderna”, explica el director general d'Urbano Rural Hotelera, Miquel Àngel Carulla.

Urbano Rural Hotelera ja fa un any que explota aquest establiment situat molt a prop de Torroella de Montgrí, i ha aconseguit durant aquest període un creixement del 70% respecte als anys anteriors. A la mateixa Torroella i no gaire lluny, aquesta empresa també fa rutllar des de fa dos anys l'hotel Molí del Mig, on ha aconseguit un creixement continuat i on l'oferta gastronòmica rep una especial atenció. Els dos hotels “es complementaran” en alguns aspectes com ara amb la promoció del cicloturisme i altres ofertes esportives, i s'aconseguirà que tingui un important valor afegit.

Projecció

De tota manera, Urbano Rural Hotelera, constituïda fa un parell d'anys, no en té prou, i té diversos contractes damunt la taula perquè una marca internacional hotelera –de la qual es vol mantenir l'anonimat– passi a gestionar dos hotels més de categoria a la demarcació.

L'un a la mateixa ciutat de Girona i l'altre a la Costa Brava. Miquel Àngel Carulla avança que, en tots dos casos, els edificis on s'ubicaran els hotels són patrimoni de clients que confien en la marca internacional. En el cas de Girona, es tractarà d'un hotel mitjà de quatre estrelles, d'entre 80 i 100 habitacions, i que tindrà la part gastronòmica en mans d'un xef de prestigi mundial.

D'altra banda, l'hotel de la Costa Brava serà en un espai comprès des de Calella de Palafrugell i l'Estartit, “en un lloc elevat”, de cinc estrelles, 95 habitacions i full service.

Urbano Rural Hotelera, però, aposta encara més i fora del territori gironí, ja que està negociant l'obertura a Barcelona ciutat d'un altre establiment hoteler de quatre estrelles i d'entre 80 i 100 habitacions. El pas següent és Madrid. En total, vuit projectes entre el 2012 i el 2014.

Malgrat el context de crisi general, Miquel Àngel Carulla confia en un sector turístic que “va molt bé” i que, segons opina, aniria molt millor si no hi hagués “mediocritat” en alguns àmbits. Així, Carulla aposta per treballar “amb sentit comú” i guanyar la clientela. “Quan hi ha crisi és quan s'ha d'agafar quota de mercat i fer les coses bé”, afegeix Carulla.

LA XIFRA

500.000
euros
s'han necessitat per condicionar l'hotel Golf Empordà amb tots els requisits del Hilton.

LA FRASE

Es tracta del primer hotel Hilton a Girona, i portarà la marca Double Tree
Miquel Àngel Carulla
DIRECTOR GENERAL D'URBANO RURAL HOTELERA

Més habitacions de luxe a l'abast

U.C

El primer Hilton a la demarcació passarà a ampliar la xifra d'habitacions de luxe en el sector hoteler gironí. Actualment, ja hi ha gairebé 900 habitacions d'aquest tipus només a Girona, corresponents a aquelles que ofereixen tant hotels de quatre com de cinc estrelles a la capital. Fora de Girona ciutat, la quantitat continua augmentant, si es té en compte que, com a mínim, hi ha 1.116 habitacions més que ofereixen els establiments hotelers inclosos en la marca Costa Brava Hotels de Luxe, que es va crear aquesta primavera i que aglutina setze hotels de luxe: un de cinc estrelles gran luxe, set de cinc estrelles i vuit de quatre. Aquests, però, no són tots els hotels de luxe que hi ha repartits per la demarcació; per això, el president de la marca, Climent Guitart, no descartava durant la seva presentació que hi pogués haver més incorporacions. Aquests hotels estan situats en onze poblacions de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva. En total, l'associació té 1.116 habitacions: nou suites amb piscina, 120 suites, 74 junior suites i 913 habitacions individuals, dobles i familiars. La marca pretenia aglutinar establiments amb una sèrie de característiques comunes: “Una ubicació excel·lent, unes instal·lacions confortables, uns serveis magnífics i un tracte immillorable”, va explicar Guitart.

De tota manera, la creació d'aquesta marca també pretenia “reforçar la imatge de marca de la destinació de la Costa Brava a escala internacional”, ja que, fins ara, “encara que no ens agradi, es vincula la Costa Brava a una oferta no gaire luxosa”, segons va reconèixer el gerent de Costa Brava Centre Hotels en la presentació pública de la marca el mes d'abril passat. “Sempre s'ha relacionat l'oci de la Costa Brava amb el turisme de poca qualitat, i la realitat és una altra”, hi va afegir també llavors el president de l'Associació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero. Sigui com sigui, de moment, el primer Hilton a la demarcació, ha preferit Empordà que Costa Brava.

‘Cookies', seguretat americana i energies renovables

L'empori Hilton abasta tots els detalls. Des del moment en què el nou hotel s'incorpora al portafolis Hilton, més de 30 milions de persones reben un correu electrònic per informar-los del nou establiment i ja es posiciona en el mercat. És el primer pas. Després hi ha des d'una aplicació per a mòbil fins a una cookie (galeta) acabada de fer segons una recepta estàndard i que tot client rep en el moment de fer el check-in a l'hotel.

El Double Tree by Hilton Hotel Spa Empordà s'està preparant ara per adequar-se als requisits Hilton. Des dels mecanismes de seguretat dels EUA en tots els espais, fins als nous matalassos. Això sense oblidar la maquinària de primera marca per al gimnàs, la tecnologia capdavantera omnipresent, el full service i l'estricta política mediambiental, que inclou des de l'ús d'energies renovables fins a la selecció de residus. Un Double Tree de quarta categoria superior amb 87 habitacions que ocupen entre 60 i 90 m² i que són totes exteriors amb grans balcons i vistes com ara les Medes, visibles des de la tercera planta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.