Economia

energia

El sector hoteler reconeix que va endarrerit en eficiència energètica

El sector hoteler té encara molt camí per recórrer en eficiència energètica. Així ho va reconèixer en la quarta edició de les Jornades de Sostenibilitat i Eficiència Energètica en el Sector Hoteler, que es van fer a l'hotel Carlemany de Girona. L'Institut Tecnològic Hoteler (ITH), responsable de l'organització, ofereix aquestes jornades per assessorar el sector i explicar-li els beneficis ambientals i, sobretot, econòmics d'avançar en el camp energètic.

Segons va explicar el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, “l'energia cada vegada té un cost més elevat i és un gran pes a l'esquena del sector”, i va lamentar que l'eficiència energètica i la sostenibilitat “són temes desconeguts”. En aquest sentit, va apostar perquè l'administració potenciï la informació i les ajudes, i perquè la patronal també camini en aquesta direcció. De fet, el president de l'ITH, Joan Molas, va admetre que els costos energètics s'acosten ja al 10% de la facturació d'un hotel, el doble que fa pocs anys, i per això considera que el sector ha de buscar solucions per a aquest aspecte.

Per la seva banda, i també durant l'acte d'inauguració de les jornades, el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va advertir que “estem a la cua en sostenibilitat, i el turista cada vegada demana més respecte pel medi ambient i un producte de qualitat”.

Finalment, el tècnic inspector de la Generalitat Manuel Hinojosa va afirmar que ara la Generalitat no pot donar ajudes al sector, però va remarcar que cal “una posada al dia”. Va apostar per “solucions tecnològiques viables i rendibles perquè la factura energètica anirà creixent”. En aquest sentit, va proposar invertir en instal·lacions, manteniment i gestió del consum. L'ITH va mostrar algun dels camps i accions concretes en què es pot actuar per estalviar energia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.