Economia

Intens debat a l'entorn del dret a decidir dins de la patronal gironina FOEG

Es vol posar al costat de la societat civil i farà costat públicament al govern català

Es prepara una Plataforma d'Empresaris per la Independència

El pas endavant de la societat catalana en general i gironina en particular a l'entorn de la transició nacional, en paraules del president Mas, o de la independència, com han cridat molts ciutadans al carrer, ha portat un intens debat a les associacions empresarials. La lògica prudència habitual de l'empresariat no s'ha abandonat, però una part important, possiblement la més jove, demana que es trenqui d'una vegada l'equidistància en aquesta qüestió i es faci un pas més que no el de donar suport al pacte fiscal que reclamava el govern de Catalunya i que es va encarregar de denegar de manera taxativa el president espanyol, Mariano Rajoy, en la seva reunió amb Artur Mas.

Una mostra del pas endavant d'una part de l'empresariat va ser l'intens debat que entorn al dret a decidir es va viure l'executiva i a la junta de la FOEG que es van celebrar aquest dilluns a Girona. La posició clara de suport a la millora del finançament no és ja suficient per una majoria d'empresaris que volen un pas més. “No cal precipitar els esdeveniments i cal fer els passos amb prudència”, declarava la setmana passada Jordi Comas, president de la FOEG, a aquest diari. Però una part de la patronal gironina, que forma part de Foment de Treball i, també, de la patronal espanyola CEOE, presidida pel català Joan Rosell, vol anar més enllà i ha forçat un posicionament més d'acord amb el que demana la societat civil gironina. Tot i que encara no s'havien convocat eleccions i això podia distorsionar la decisió pressa dilluns, “la FOEG ha pres la decisió de fer costat a la societat civil gironina i donarà suport total al govern català”, va declarar ahir un autoritzat membre de la FOEG.

Per la independència

Però hi ha empresaris que encara no en fan prou amb aquest pas endavant i en el decurs de les setmanes vinents, tot i que la convocatòria d'eleccions podria canviar les dates, es preveu que es presenti públicament a Girona una Plataforma d'Empresaris per la Independència, al marge de les patronals, que demani directament el dret a decidir més enllà de reivindicar un millor finançament o el pacte fiscal.

LA DATA

24.09.12
La FOEG,
després d'un intens i caldejat debat, va decidir posar-se al costat de la societat civil i el govern català.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.