Economia

Empreses

Projecte d'innovació

Unió d'empresa i art per innovar

Figueres va acollir ahir una jornada sobre la interacció de la cultura i el món empresarial

Es van explicar diverses experiències amb èxit

La cultura i l'empresa són a simple vista una connexió improbable, però ahir a Figueres es va fer una jornada de treball en què va quedar demostrat que aquesta és una unió, una mescla, que aporta un nou camí a la innovació. Es va fer al Cercle Esport i estava organitzada per l' Ingràvid Creative Office, amb el suport de l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, i amb la col·laboració del Fòrum Imagina. Va comptar amb tres conferenciats, que van explicar diversos casos pràctics sobre experiències empresarials innovadores que han combinat les arts, la ciència i el pensament amb el món empresarial. A la presentació, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Manuel Toro, va destacar que a l'Alt Empordà cal un impuls per obrir la ment i buscar noves formes de pensar per millorar el resultat, perquè, va dir, parafrasejant Einsten: “La bogeria és provar una vegada i una altra la mateixa cosa i esperar resultats diferents.”

Conexiones Improbalbes és, de fet, el nom de l'empresa que dirigeix Roberto Gómez, que ahir va parlar a un auditori gairebé ple –de públic jove i també d'empresaris i gent del món de la cultura– de com cal buscar una col·laboració conjunta entre artista i equip de l'empresa per aconseguir innovar. I va assegurar que amb la crisi econòmica actual, ara més que mai, cal trobar “nous camins”.

Per part seva, Tere Badia, directora d'Hangar, va explicar algunes d'aquestes experiències. Com ara la que va fer l'equip d'R+D de Telefònica o l'equip de dissenyadors gràfics de Televisió de Catalunya. Però va destacar com d'un èxit especial la feina feta a l'empresa GTD. Precisament, també va assistir a la jornada Albert Fayos, responsable d'aquesta empresa, que va destacar el pòsit que ha deixat aquell experiment a la companyia. En definitiva, els conferenciants volien donar un missatge clar al públic assistent: és bona idea conjuntar el món de l'empresa i el de la cultura per obtenir el màxim benefici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.