Economia

turisme

Els càmpings no assumiran la taxa turística el 2013

Els establiments han perdut entre un 3% i un 5% d'ocupació durant la temporada d'estiu

El turisme estatal ha disminuït i l'estranger es manté

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Josep Maria Pla, va explicar ahir que els càmpings de les comarques gironines, a diferència dels establiments de la demarcació de Barcelona, no assumiran la taxa turística i afegiran l'augment d'un euro per persona i dia en el preu final. Els establiments han tancat aquesta temporada amb una baixa del 3% al 5% i han notat una disminució del nombre de turistes catalans i de l'Estat. “No podem estar contents d'aquesta disminució però apostem pel turista estranger amb vista a l'any vinent”, ha assegurat Pla. Els càmpings de la costa han aguantat millor la temporada, mentre que a l'interior i a la muntanya el descens de l'ocupació ha estat més pronunciat.

Afectats per l'incendi

L'Associació de Càmpings de Girona també va destacar que durant el mes de juliol es van veure molt afectats pel gran incendi de l'Empordà. Un dels càmpings inclòs dins l'associació es va cremar i els turistes de dos establiments més van haver de ser desallotjats.

L'entitat també va criticar que les primeres informacions sobre aquest incendi van causar “polèmica i confusió” i que, a més a més, van provocar una caiguda generalitzada de les reserves en els seus establiments.

Un model de promoció

El delegat del govern, Eudald Casadesús, va elogiar divendres en l'assemblea anual de l'Associació de Càmpings de Girona, a Torroella de Montgrí, la capacitat de l'entitat “d'impulsar iniciatives per fer de casa nostra una destinació cada cop més atractiva” i va destacar l'esforç de cada càmping per millorar cada any i oferir un servei de qualitat. Sobre la taxa turística, Casadesús va reiterar que “allò que recapti la taxa revertirà directament en benefici del sector turístic” a través del Fons de Foment de Turisme,i que el sector privat, juntament amb el públic, també decidirà on es destinaran els ingressos. “Són dos elements gens menyspreables que van en la línia de treballar tots junts per millorar les nostres comarques com a destinació sostenible i que faci progressar el país.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.