Economia

turisme

Les previsions turístiques pel pont del Pilar són bones

Tant a la Cerdanya com a la Selva Marítima es preveu un increment de l'ocupació superior al 5%, condicionat, però, al temps

A la resta de la demarcació gironina serà semblant a l'any passat

El pont del Pilar serà bo per a les zones de muntanya, segons les previsions que en fa la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona a partir de les dades que ha recollit entre els seus associats. Les previsions apunten a una ocupació del 80% a la Cerdanya i del 70% al Ripollès, un 5% més que l'any passat.

Però no només s'espera una bona ocupació a muntanya. A la Selva Marítima, per exemple, es preveu arribar al 75% d'ocupació –un 10% més que l'any passat– i a la Costa Brava Centre, al 70%. Aquestes xifres, però, “estan condicionades al temps que faci aquests dies”.

A la resta de comarques gironines, les xifres es preveuen bones: A la zona de Girona i Radial els establiments turístics preveuen omplir fins al 60%, i a l'Alt Empordà, al voltant del 65%. A la Selva interior i a la Garrotxa es preveu una ocupació del 60 i del 55% respectivament.

El perfil del turista pel pont del Pilar és espanyol en un percentatge del 70%. D'aquests, el 60% son catalans provinents de la ciutat de Barcelona i rodalia, “que majoritàriament són turistes de cap de setmana”. La resta dels turistes esperats seran francesos, alemanys, holandesos i a la zona de la Selva Marítima, russos.

El perfil del turista és majoritàriament de parelles d'entre 40 i 60 anys, persones de la tercera edat i famílies amb nens.

A part de la Cerdanya i d'alguna zones de la Costa Brava , on s'espera un augment de l'ocupació, la previsió per aquest any és semblant a la que hi va haver l'any passat. “Segons les valoracions i comentaris dels nostres associats, s'espera que les reserves d'última hora puguin fer augmentar la previsió actual, així com també expressen que l'ocupació està condicionada pel temps climàtic”, expliquen fonts de la federació, que asseguren que el fet que aquest any el pont del Pilar caigui en cap de setmana “és positiu perquè l'ocupació sigui bona”.

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona està formada per deu associacions comarcals i locals. Les deu associacions tenen associats: hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries i sales de festa, entre d'altres. La federació compta avui amb més de 1.5000 empreses federades.

LA XIFRA

80%
d'ocupació
és el que esperen els propietaris d'establiments turístics a la Cerdanya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.