Economia

Pla per captar inversions en l'economia del coneixement

La Generalitat i els Ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs van presentar ahir un projecte per atraure empreses del sector del coneixement i centres d'investigació a tocar del Fòrum, al costat d'on s'està construint el campus Diagonal Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L'administració posarà a disposició de qui guanyi el concurs internacional d'idees, primer, i de projectes, després, prop de 3,5 hectàrees de terreny públic i privat amb un sostre edificable de 84.000 metres quadrats perquè s'hi instal·lin empreses d'alt valor afegit i centres d'educació superior.

La idea dels impulsors és convertir la Barcelona Knowledge Economy Yard (KEY) i la zona del Besòs en un pol econòmic i de coneixement de primer ordre europeu que, a mig termini, eviti que el talent local marxi del país, n'atragui de nou i contribueixi a la creació de llocs de treball.

Les propostes que es presentin, a partir del mes que ve, hauran de tenir un abast internacional i no disposaran de finançament públic ni de cap subvenció de l'administració. El concurs de projectes es resoldrà el maig de l'any 2014.

L'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús Maria Canga, va destacar que “per primer cop es parlarà de la Mina en positiu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.