Economia

hisenda municipal

Les escoles bressol seran més cares a Lloret però hi haurà tarifació social

És la principal novetat d'unes ordenances continuistes

Els pàrquings, el clavegueram i l'impost de circulació per a no-turismes, entre els augments

Els preus de les escoles bressol municipals de Lloret de Mar –fins ara uns dels més baixos de tot Girona– pujaran. Ara bé, s'aprovaran també unes tarifacions socials que permetran bonificar moltes famílies amb importants descomptes. “L'augment suposa una puja en diners important, però el que es fa és intentar fer una tarifació social; és a dir, un escalat per a aquelles famílies que tenen rendes més baixes”, va explicar a aquest diari l'alcalde de la població, Romà Codina. Els descomptes tindran tres trams: del 25%, el 50% i el 75%. Aquesta és la novetat més important de les ordenances municipals que aquest vespre es debatran al ple, però un altre dels preus que el govern proposa que s'apugin és el dels aparcaments, entre el 7% i el 8%, perquè hi ha una sentència que obliga a subrogar-ne els treballadors. La intenció era també incrementar el preu de l'aigua, però a finals de setmana van acceptar les esmenes d'alguns partits de l'oposició per tal que es congelés el preu del tram més baix.

El clavegueram i l'impost de circulació (exceptuant-ne el dels turismes) també podrien pujar si prospera la proposta del govern. Segons els càlculs, un cop acceptades algunes esmenes de l'oposició, la pressió fiscal podria ascendir el 2013 fins a l'1%.

Tot i això, el fet que el govern local (CiU-ERC) estigui en minoria, obliga a fer pactes fins a última hora i, per tant, al ple d'aquest vespre se sabrà definitivament com queden les ordenances municipals per l'any vinent.

El PSC anuncia el “sí” a les taxes

Les negociacions amb el PSC, que es van allargar fins divendres, van donar fruits. “Han acceptat les esmenes; tirarem endavant les ordenances”, va dir Joan Bernat. A l'altre extrem, el PP votarà que no. ”Hem demanat que es congelin tots els impostos i taxes, sense augment de l'IPC; ens han dit que no i hi votarem en contra”, va explicar Enric Martínez. Entremig, el Millor i ICV-EUiA estan en espera de decidir si accepten les seves al·legacions. Els primers n'han presentat per la congelació de la taxa de l'aigua i les escombraries. “Si ens les accepten, els les podríem aprovar”, va dir Marc Fuertes. ICV-EUiA demana la congelació de taxes com ara la del clavegueram i l'impost de circulació i aplaudeix la tarifació social a les escoles bressol. “No és la nostra tarifació social, però és un bon punt de partida”, va sostenir Javier Rodríguez-Pacios.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.