Economia

turisme

Ocupació de fins al 75% als hotels durant el pont de Tots Sants

Un de cada tres turistes que visitarà la demarcació serà francès

A partir del dia 1 tindrà vigència la taxa turística

Els hotels i allotjaments gironins preveuen omplir entre el 75% dels llits, a les zones de més demanda, i el 55%, a les de menys afluència, durant el pont de Tots Sants, que comença dijous i s'allargarà fins diumenge. De fet, són previsions semblants a les de l'any passat.

Segons la Federació d'Hostaleria, un de cada tres turistes que visitarà la demarcació serà de l'Estat francès. Les àrees que esperen rebre més visitants són la Costa Brava centre (el 75%), la Selva marítima (70%) i la Cerdanya (70%). Per contra, a la Garrotxa, a la zona de Girona i radial, i l'Alt Empordà és on les previsions són més fluixes (entre el 55% i el 60%). Finalment, al Ripollès es preveu que els hotels i allotjaments omplin un 65% dels llits.

Aquest pont és el primer en què entra en vigor la nova taxa turística, que farà que com a mínim s'hagin de pagar 50 cèntims per pernoctació. Aquí, les sensacions són desiguals. Mentre que el turisme rural assumirà la taxa, els hotelers de Girona la veuen amb més reticència.

(Més informació sobre la taxa turística a les planes 46 i 47).

La Masella ja produeix neu

Les baixes temperatures han propiciat que a l'estació d'esquí de la Masella ja s'hagi començat a produir neu artificial. En concret, s'han començat a cobrir els sectors de coma Oriola, bosc d'Alp i pla de Masella, des de la cota de 2.150 metres fins al pla de Masella, a 1.600. Les temperatures mínimes absolutes d'aquest episodi de fred han estat entre els -6 ºC i els -11 ºC. D'aquesta manera, amb les infraestructures de l'estació s'ha intentat produir molta neu tot aprofitant el màxim d'hores de fred. Tot està gairebé a punt, doncs, per obrir l'estació. Segons fonts del mateix complex, obriran el primer cap de setmana d'aquest mes de novembre que sigui possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.