Economia

comerç

El carrer Ample de Blanes es tallarà al trànsit rodat els dissabtes a la tarda

L'èxit de la promoció de Blanes 12 al juny ha fet que es revifi el debat de convertir aquesta via en una zona per a vianants per afavorir el comerç

L'Ajuntament de Blanes ha posat en marxa una prova pilot que comença avui mateix: es tallarà al trànsit els dissabtes a la tarda el carrer Ample per tal de mirar de dinamitzar el comerç. En concret, els cotxes no podran utilitzar el carrer Ample (excepte veïns i el bus) de quatre de la tarda a nou del vespre. El carrer Ample és una de les vies de sortida més utilitzades pels cotxes (és d'un sol sentit), de manera que els dissabtes a la tarda els cotxes que vagin al centre de Blanes a l'hora de sortir hauran d'anar o bé per la plaça Catalunya i el carrer Manresa, o bé per l'avinguda Europa i seguir pel passeig de Catalunya.

El mes de juny passat, Blanes va dur a terme l'acció promocional Blanes 12 i l'èxit de la iniciativa ha fet que ara es plantegi la possibilitat de tallar el carrer Ample com un element més de dinamització comercial, deixant-lo només per als vianants. Segons la regidora de Promoció Econòmica, Lourdes Fàbrega, precisament l'acció pretén beneficiar botiguers i també vianants.

El tancament del carrer al trànsit no serà total, ja que podrà continuar passant-hi el servei del bus urbà –que circularà a una velocitat més lenta de l'habitual–, així com alguns veïns de la zona que tenen un garatge d'aparcament privat. Aquests veïns hauran de dur un distintiu al vehicle perquè se'ls autoritzi el pas, una acreditació que hauran d'haver demanat a l'Ajuntament de Blanes i on figurarà la matrícula del vehicle.

Fàbrega i la regidora d'Activitats, Via Pública i Policia Local, Sol Zamora, van mantenir fa uns dies reunions amb comerciants i veïns del centre per exposar-los els detalls d'aquesta prova pilot. Durant aquestes trobades, ja es va acordar que de cara a la primavera vinent es tornaran a reunir per fer valoracions sobre els resultats de la prova durant aquests mesos.

El carrer Ample és una de les principals artèries per on circulen els vehicles al centre de Blanes, de manera que en el cas que es plantegés perllongar el tancament caldria plantejar-se mesures de trànsit complementàries.

LA FRASE

El tall del carrer Ample per fer-lo per a vianants ha estat sobre la taula des de fa anys
Lourdes Fàbrega
regidora de promoció econòmica

Cap de setmana de bruixes

L'Ajuntament recorda que el carrer Ample ja fa molts anys que s'acostuma a tancar al trànsit rodat coincidint amb jornades i festes especials, com ara la tradicional Fira de Sant Tomàs del 21 de desembre, el 23 d'abril per Sant Jordi o, més recentment, amb motiu de Blanes 12. La prova pilot es posarà en marxa a partir d'avui, coincidint amb la Fira de Bruixes, inspirada en la tradició de Tots Sants i la nit dels difunts. La policia local de Blanes s'encarregarà de regular l'accés al carrer Ample situant un agent a la cruïlla amb el passeig de Mar per donar accés als vehicles autoritzats. D'altra banda, avui es preveu l'acció promocional més destacada coincidint amb la Fira de Bruixes, i els comerços tancaran les portes més tard del que és habitual. La fira se celebra el cap de setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.