Economia

habitatge

La PAH recull 12.026 signatures a les comarques gironines

S'amplia el termini per recollir firmes per la ILP a favor de la dació en pagament

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) de les comarques gironines ha recollit, fins al 7 de novembre, un total de 12.026 signatures a favor de la iniciativa legislativa popular (ILP) a favor de la dació en pagament. Les firmes, que es van entregar al registre de l'oficina del cens electoral de Girona, són per una ILP que proposa que s'aprovi al Congrés del Diputats una reforma legislativa a favor de la dació en pagament –que amb l'entrega de l'habitatge es cancel·li el deute hipotecari– i amb efecte retroactiu, de manera que es rescatin les famílies que ja han passat pel procés de perdre l'habitatge. Les altres dues peticions de la ILP són l'aturada immediata dels desallotjaments i la promoció del lloguer social. El període per a la recollida de signatures s'ha aconseguit prorrogar fins al 25 de gener a petició de la comissió promotora.

La PAH de les comarques gironines ha denunciat en diverses ocasions la situació “d'emergència” en què viuen les persones afectades pels desnonaments. Entre el 2008 i el primer trimestre del 2012, segons el Consell General del Poder Judicial, a la demarcació s'han emprès 9.477 processos d'execució hipotecària, i s'hi han d'afegir els processos que van per la via notarial a més de les famílies que han deixat de pagar però que encara no tenen el procés judicial iniciat pel banc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.