Economia

laboral

Col·lapse de trànsit a Girona per la protesta de treballadors de Telefónica

Una vintena de treballadors van tallar la carretera de Barcelona mitja hora i van provocar retencions

Protesten per l'acomiadament d'un company

Una vintena de treballadors de Telefónica van tallar el trànsit ahir a la tarda a la carretera de Barcelona, a Girona, i van provocar retencions importants en aquesta via en plena hora punta. Els empleats protesten per l'acomiadament d'un company seu, que asseguren que l'empresa de telefonia ha fet fora per haver estat de baixa mèdica. La protesta també es va fer per donar suport a les sis persones que estan en vaga de fam des de fa vuit dies a Barcelona, per donar suport al treballador acomiadat.

Els treballadors gironins van ocupar la via a un quart de sis de la tarda, al pas de vianants de la cruïlla del carrer Barcelona amb el carrer de la Creu, just davant de les oficines de Telefónica a Girona. Hi van estar mitja hora xiulant contra la decisió de l'empresa i van provocar protestes d'alguns conductors. La majoria van optar per girar cua o triar una altra ruta, tot i que algun va intentar passar per força per la vorera, sense èxit.

Fonts de la Policia Local de Girona van explicar que l'aturada del trànsit de mitja hora dels treballadors de Telefónica va provocar retencions a la carretera de Barcelona i també a Emili Grahit. De fet, el trànsit va estar completament tallat deu minuts fins que van arribar la Policia Local i els Mossos, que van desviar el trànsit cap al carrer de la Creu, per als vehicles que sortien de la ciutat, i per Emili Grahit, per als que entraven a Girona.

Un dels treballadors que van participar en la protesta n'explicava els motius: “És una reivindicació per un acomiadament que considerem totalment injust. A Barcelona hi ha sis companys que estan fent vaga de fam indefinida. Es fa per la impotència de no poder fer res perquè la llei empara l'empresa i és el dret a la rebequeria. S'estan fent diverses activitats, sobretot informatives, per donar a conèixer el cas.” Les persones que fan la vaga de fam són l'afectat per l'acomiadament i cinc persones més.

LA XIFRA

30
minuts
va estar tallada la carretera de Barcelona a la capital gironina per la protesta d'uns treballadors.
8
dies
fa que estan en vaga de fam sis treballadors de Barcelona que donen suport a un company acomiadat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.