Economia

Poca incidència en el turisme per l'època de l'any

Molts restaurants i hotels de la costa estan tancats perquè és temporada baixa

La jornada de vaga d'ahir va tenir poca incidència en el sector turístic. I menys encara per l'època de l'any. Molts hotels i restaurants de la Costa Brava estan tancats des de fa dies pel final de temporada. Els que tenen obert tot l'any van funcionar ahir sense problemes.

Els pocs turistes que estan aquests dies a Lloret de Mar van notar ahir molt poc els efectes de la vaga. Els hotels van funcionar amb normalitat, si bé, a la cadena Guitart –que fa poques setmanes va aprovar un ERO temporal–, hi va haver un alt seguiment.

Els bars i restaurants que no estan tancats pel final de temporada també van obrir en la seva majoria amb total normalitat. Només van abaixar persianes quan es van acostar els piquets. Uns piquets que es van concentrar a les deu del matí a la plaça de Pere Torrent i que es van manifestar per diversos carrers del municipi. Els prop de 250 manifestants van cridar consignes contra la reforma laboral, amb algun insult cap a Mariano Rajoy. Van obligar a tancar els comerços que estaven oberts –que reobrien un cop passada la comitiva– i fins i tot van donar cops a les persianes d'alguna granja que les havia abaixades amb els clients dins. Les botigues de records estaven ahir obertes i els autocars recollien turistes sense problemes. Pel que fa als comerços, n'hi havia més de tancats pel final de temporada que no pas perquè seguissin la vaga.

A Blanes la situació va ser força similar. També hi va haver una manifestació, al migdia, amb unes 250 persones, que va recórrer alguns carrers del centre. A diferència de la de Lloret, els sindicalistes no van obligar a tancar els comerços que havien decidit obrir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.