Economia

L'Estat donarà la residència a estrangers que comprin pisos per 160.000 euros

El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, diu que la mesura està dirigida sobretot a russos i xinesos

Els ministres implicats celebraran una reunió aquest dimarts per concretar els detalls del projecte

El govern espanyol es planteja concedir el permís de residència a ciutadans estrangers que comprin un habitatge de més de 160.000 euros. Segons ha afirmat aquest dilluns el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, la mesura té com a objectiu vendre l'estoc d'habitatge a l'Estat i els ministeris implicats celebraran aquest dimarts una reunió de treball per avançar en els detalls. García-Legaz ha apuntat que el govern espanyol considera 160.000 euros una quantitat equilibrada”. “No es pot posar un límit més baix perquè generaria una demanda massiva de permisos de residència”, ha afirmat.

“En unes setmanes es posarà en marxa una reforma del Decret d'Estrangeria per concedir permisos de residència a Espanya”. La frase pronunciada pel responsable de l'àrea de Comerç de l'executiu espanyol a un esmorzar informatiu organitzat pel diari El Economista ha posat al descobert una iniciativa en què treballen diversos ministeris des de la passada primavera.

Hi estan implicats Foment, Interior i Exteriors i té com a objectiu vendre part de l'stock de pisos en un moment en què no hi ha crèdit per comprar-los”. Els destinataris,s segons Comerç, són sobretot els compradors russos o xinesos, entre els què es detecta “una demanda important d'habitatge a l'Estat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.