Economia

Consternació en el món empresarial i polític gironí

La FOEG convoca aquest migdia una concentració davant la seu de l'organisme per manifestar la seva indignació

La Generalitat atorgarà a Comas a títol pòstum la Medalla al Treball President Macià

La notícia de la mort del president de la FOEG, Jordi Comas, va trasbalsar ahir al matí el món empresarial gironí. Tan bon punt es va conèixer la notícia, representants dels diversos sectors empresarials, així com dels sindicats i representants polítics, van transmetre les seves mostres de condol i consternació. A la seu de la FOEG, entitat que Comas presidia des del 2009 i on van traslladar-se ahir durant tot el matí diversos empresaris gironins, el president en funcions, Ernest Plana, va exercir de portaveu d'una patronal que tot just encaixava la notícia.

En roda de premsa al costat dels Mossos d'Esquadra, Plana, fins ara vicepresident primer de la FOEG, va fer públic el “profund dolor” i la “gran tristesa” pels fets. Plana, que va qualificar l'empremta de Comas com “molt gran”, va destacar-ne la tasca “inesgotable” i que “no fallava mai a ningú”. Trets que, al llarg del dia, van ser repetits per la majoria dels que l'havien tractat, que ahir no podien amagar la seva profunda tristesa.

Jordi Comas, que l'any passat va rebre la medalla al Mèrit Turístic de la Generalitat de Catalunya, tal com va recordar ahir la Foeg, havia de rebre avui del govern de Catalunya, la Medalla al Treball President Macià, una distinció que l'empresari rebrà a títol pòstum, segons va fer públic el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

La FOEG ha convocat una concentració per a aquest dimarts a les dotze del migdia davant de la seu de l'organisme per manifestar la seva indignació per la mort de l'empresari gironí.

Els hostalers reclamaran una reforma penal

El president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Antoni Escudero, va explicar ahir que el 10 de desembre la junta directiva de la federació farà un comunicat per demanar “al govern i al ministre de Justícia una reforma penal contundent”. Visiblement trasbalsat, va reclamar que s'endureixi la legislació: “Estic desesperat, no hi ha dret; en un mom com aquest les autoritats acaben dient que s'ha de legislar amb sang freda i s'ha d'estudiar, i el Codi Penal fa anys que continua sent el mateix, i el que és víctima de les incongruències és la població; fa molts anys que estem amb la sang escaldada.” Per Escudero, no falta seguretat, sinó lleis més rigoroses. “Ara diran que si va ser homicidi involuntari i si els enxampen tindran dos anys de presó i en sis mesos seran al carrer”, va dir el president de la federació. Va definir Comas com un emprenedor que treballava “de manera altruista per la societat”, i que va contribuir al turisme i la marca Costa Brava des dels seus inicis.

NUri Forns

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.