Economia

De Guindos és el pitjor ministre d'economia, segons el Financial Times

Aquest any el guardó se l'ha endut Wolfgang Schäuble, ministre d'economia del ministeri Federal de Finances d'Alemanya

El mitjà de comunicació britànic critica un ministeri econòmic bicèfal i la incapacitat de crear llocs de treball

Per setè any consecutiu el Financial Times ha fet un rànquing seleccionant els millors i pitjors ministres de les 19 economies més potents de la Unió Europea (UE). Aquest any el pitjor ha estat el ministre d'Economia i Competitivitat Luis de Guindos. En la crítica de la política econòmica del país, el Financial Times afirma que de Guindos és dels pocs ministres que parla un anglès fluït i té una bona experiència com a economista. Tanmateix les crítiques van dirigides a un economista que és incapaç de crear llocs de treball. També hi ha queixes institucionals cap a un ministeri d'economia bicèfal, una situació que el diari defineix com a “una mala passada difícil de gestionar”.

Dels 19 ministres, Guindos ha puntuat dissetè en la categoria ‘d'economia', dinovè en ‘credibilitat' i divuitè en ‘política'. Així doncs, per jutjat les habilitats polítiques, set economistes europeus posen nota en el seu enteniment pel que fa als reptes i la qualitat de les seves propostes; la seva influència global; i el seu èxit en implementar polítiques a nivell domèstic.

Per la part d'actuació econòmica, hi ha set criteris: augment del PIB, dèficits pressupostats i el dèficit del govern pel 2012; recuperació econòmica comparada en la situació econòmica abans de la crisi; creació de treball des de el 2009 al 2013; i la balança de pagaments per compte corrent del país amb la resta del món.

I, finalment, la credibilitat amb els mercats internacionals ve donada per la rendibilitat que donen els bons de l'Estat i com ha canviat l'últim any.

Aquest any el guardó al millor ministre se l'ha endut Wolfgang Schäuble, ministre d'economia del ministeri federal de Finances d'Alemanya. Schäuble porta 30 anys al cim del sistema polític alemany. El ministre alemany és l'artífex de la resiliència econòmica germànica. Tanmateix les seves polítiques d'austeritat no són les més populars entre la població, i ha suscitat recels entre diversos economistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.