Economia

agricultura

Uns 40 vins de la DO Empordà obtenen nota d'excel·lent

Una quarantena de vins de la DO Empordà han rebut la qualificació d'excel·lents a la nova Guia Peñín. La quantitat representa un augment del 22% respecte als 30 vins que van obtenir aquesta qualificació l'any anterior. “Aquesta DO té un determinat número de bodegues que s'han preocupat d'oferir uns vins impecables i moderns amb un disseny amb algunes etiquetes avantguardistes que donen una imatge sofisticada al conjunt dels seus vins.” Amb aquestes paraules, la Guia Peñín comença a fer la descripció dels vins de la DO Empordà en l'edició que s'acaba de publicar. Els autors de la Guia Peñín asseguren que els vins empordanesos són un exemple d'equilibri entre fruita, alcohol i acidesa. “I tot, gràcies al treball minimalista a la vinya”, asseguren. Per millorar els seus productes, els redactors de la publicació aconsellen als productors empordanesos una millor identificació varietal que representi la zona i que els aporti valor i diferenciació. El consell regulador de la DO Empordà valora positivament aquests resultats, assolits gràcies a l'esforç dut a terme en els últims anys pels cellers empordanesos en la millora contínua de la qualitat dels seus vins.

Entre els cellers més ben valorats, hi ha Castell Peralada, que amb catorze vins (dotze de la DO Empordà i dos caves) superen la barrera selectiva dels 90 punts. És el celler amb més vins per sobre dels 90 punts de la DO Empordà i també obté la màxima puntuació de la denominació d'origen amb els 94 punts de l'Ex Ex 9.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.