Economia

Puratos anuncia una inversió de 34 milions en la seva planta de Sils

La multinacional belga dedicada al mercat de primeres matèries de fleca, pastisseria i xocolata preveu invertir-hi 25 milions més fins al 2018

La multinacional belga Puratos ha anunciat la inversió de 34 milions d'euros en la seva planta de Sils, i un pla per invertir-hi 25 milions d'euros més fins al 2018. La planta de Sils és l'única que Puratos té a Catalunya.

L'empresa, capdavantera en el mercat de primeres matèries de fleca, pastisseria i xocolata, acaba d'inaugurar una planta de fabricació de masses mare naturals de 500 m² i un innovation center de 750 m² a Sils amb l'objectiu “de col·laborar i prestar més serveis als seus clients en el desenvolupament de productes innovadors”, segons un comunicat emès per la multinacional. Es tracta del 40è centre d'innovació que el grup ja té repartit per tot el món. Ramón Escaler, director general de Puratos a l'Estat espanyol, afirma que aquesta “és una empresa que es caracteritza per una forta aposta en R+D+I” i que així ho demostra el fet que inverteixi el 2,3% dels ingressos d'àmbit mundial en investigació.

El nou centre a Sils –població on Puratos està ubicada des del 1962– es destinarà a la realització de projectes d'investigació i desenvolupament amb els seus clients a través d'estudis de mercat i preferències del consumidor, així com a l'elaboració de mòduls de formació als professionals del sector.

Segons l'empresa, la planta de masses mare pretén enfortir la cultura del consum del pa a l'Estat, aportant-hi unes qualitats, un sabor i una textura tradicionals. La massa mare és una barreja de farina i aigua fermentada amb microorganismes naturals, dels quals el grup disposa de més de 300 varietats.

A la planta de Sils treballen un total de 243 persones, però en depenen 125 més, les quals corresponen al departament comercial i estan repartides arreu de l'Estat espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.