Economia

empresa

Puratos de Sils té una facturació de 140 milions i dóna feina a 430 persones

El grup, dedicat al mercat de primeres matèries de fleca, pastisseria i xocolata, ha invertit 34 milions en set anys i n'invertirà 25 més fins al 2018

La multinacional hispano-belga Puratos, amb seu a Sils i líder en el mercat de matèries primeres per fer pa, pastissos i xocolata, va tancar el 2012 amb una facturació de 140 milions d'euros. L'empresa dóna feina a 430 persones a tot l'Estat, de les quals 203 són a la planta de Sils i 40 a la fàbrica de Riudarenes. Els 187 treballadors restants formen part de la xarxa de vendes de tot l'Estat, però també depenen de la factoria de Sils. La facturació de Puratos a tot el món és de 1.300 milions d'euros i el pla estratègic de la companyia és arribar a facturar 5.000 milions d'euros el 2030.

Puratos ha invertit, en aquests darrers set anys, 34 milions d'euros en la seva planta de les comarques gironines i preveu invertir-hi 25 milions d'euros més fins al 2018, perquè, tot i que el consum de pa i brioixeria ha baixat en aquests darrers anys, tenen “fe no només en el país, sinó també en el mercat de la fleca i la pastisseria”, segons va assegurar Ramon Escaler, director general de Puratos. La companyia, que aquest any fa 50 anys, acaba d'inaugurar una planta de fabricació de masses mare naturals de 500 m² i un centre d'innovació de 750 m² a Sils amb l'objectiu de “col·laborar i prestar més serveis als clients en el desenvolupament de productes innovadors”.

L'empresa ven principalment a l'Estat espanyol, però també exporta a Portugal, Itàlia, França i “alguna cosa” a l'Amèrica del Sud.

5.000
milions d'euros
és el muntant total de la facturació que preveu fer la multinacional hispanobelga a tot el món l'any 2030. Actualment és de 1.300 milions d'euros.
203
treballadors
són a la planta de Puratos de Sils i 40, a la que l'empresa té a Riudarenes. A la xarxa de vendes hi treballen 187 persones més.

Puratos, des del 1968 a Sils

Puratos va construir la seva fàbrica de l'Estat espanyol a Sils, el 1968, amb l'objectiu de cobrir les necessitats de matèries primeres del sector de la fleca i la pastisseria. El 1984 es trasllada la seu social a Sant Just Desvern, seu que s'acaba portant a Sils el 2004.

Dels productes que Puratos ven a l'Estat espanyol, el 85% surten de les instal·lacions de Sils i Riudarenes. El 15% provenen d'altres fàbriques que el grup té arreu del món i el 5% restant son productes que comercialitzen però que no es fabriquen al grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.